Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ποια είναι η νέα Enel - Macquarie στην ελληνική αγορά

tags :
Ποια είναι η νέα Enel - Macquarie στην ελληνική αγορά

Στόχος της νέας εταιρείας είναι να αναπτυχθεί σε όλη την γκάμα των ενεργειακών δραστηριοτήτων και υπηρεσιών ενεργειακής μετάβασης

Με νέο όνομα και νέο λογότυπο αναμένεται να επαναλανσαριστεί στην ελληνική αγορά η νέα κοινή εταιρεία των  Enel Green Power Hellas  και Macquarie  που την περίοδο αυτή προετοιμάζει  το νέο της επιχειρηματικό σχέδιο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η BBDO Athens έχει αναλάβει το έργο της αναζήτησης του νέου ονόματος και όλο το rebranding που θα ακολουθήσει.

Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας παραμένει ο κ Αριστοτέλης Χαντάβας αλλά το αντικείμενό της δεν θα μείνει στην ανάπτυξη των ΑΠΕ. Η παραγωγή πράσινης ενέργειας παραμένει στο επίκεντρο ωστόσο, και κατά πληροφορίες τα έργα προχωρούν. Σε φάση ηλέκτρισης βρίσκεται το έργο στην Κοζάνη, ενώ η εταιρεία έχει κατέβει και στο διαγωνισμό για την αποθήκευση ενέργειας.

Στόχος της νέας εταιρείας είναι να αναπτυχθεί σε όλη την γκάμα των ενεργειακών δραστηριοτήτων και υπηρεσιών ενεργειακής μετάβασης,  και αξιοποιώντας την παραγωγή πράσινης ενέργειας από τις ΑΠΕ  που διαθέτει, να αναπτύξει πλήρεις ενεργειακές υπηρεσίες, όπως τη δημιουργία ΦοΣΕ, τη δραστηριότητα στην ηλεκτροκίνηση και τη συμμετοχή σε άλλες εταιρείες του κλάδου.

Πρόεδρος της νέας εταιρείας  είναι ο Nicola Matteo Prezioso, ο οποίος είναι ο επικεφαλής  του Investment Stewardship Manager της Enel S.p.A.,  ενώ στο 6μελές ΔΣ συμμετέχουν 3 μέλη από την Enel και 3 από την Macquarie.

Η κύρια δραστηριότητα της νέας εταιρείας είναι οι υπηρεσίες εταιρειών χαρτοφυλακίου (holding), ενώ στις δευτερεύουσες δραστηριότητες είναι οι λογιστικές υπηρεσίες, παραγωγή ρεύματος, υπηρεσίες αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, υπηρεσίες έρευνας στην τεχνολογία του ηλεκτρισμού, υπηρεσίες ηλεκτροκίνησης, κατασκευαστικές εργασίες κοινωφελών έργων ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεπικοινωνιών, και υπηρεσίες παροχής συμβουλών στρατηγικής διαχείρισης.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης