Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Το GREGY στο επίκεντρο της Σδούκου με El Marqabi στο Κάιρο - Και το πράσινο υδρογόνο στην ατζέντα

Το GREGY στο επίκεντρο της Σδούκου με El Marqabi στο Κάιρο - Και το πράσινο υδρογόνο στην ατζέντα
Εκτός από την εκπόνηση των τεχνικών και περιβαλλοντικών μελετών, προγραμματίζεται και ειδική μελέτη καταγραφής του βυθού για τον προσδιορισμό της υποθαλάσσιας διαδρομής που θα ακολουθήσουν τα καλώδια
Η προώθηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας- Αιγύπτου, αλλά και η διεύρυνση του αντικειμένου του East Med Gas Forum, σε θέματα συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου στους τομείς του ηλεκτρισμού και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, με τον υπουργό Ηλεκτρισμού και ΑΠΕ της Αιγύπτου κ. Μohamed Shaker El Marqabi.
Η κ. Σδούκου επισκέφθηκε το Κάιρο εν όψει της ανάληψης από την Ελλάδα της προεδρίας του East Med Gas Forum για το 2024 και ενημέρωσε τον Αιγύπτιο υπουργό για το ενδιαφέρον αρκετών χωρών μελών του οργανισμού για συνεργασία σε ζητήματα ΑΠΕ και ηλεκτρισμού, ενώ επαναβεβαίωσε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και του ΥΠΕΝ για τη διασύνδεση Αιγύπτου Ελλάδας, ενώ συζήτησε τα επόμενα βήματα προετοιμασίας και ωρίμανσης του έργου.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης