Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πτώση άνω του 1% στο πετρέλαιο - «Βαρίδια» οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η Κίνα

Πτώση άνω του 1% στο πετρέλαιο - «Βαρίδια» οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η Κίνα
Πολλές αρνητικές ειδήσεις στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας
Σχετικά Άρθρα
Με απώλειες ξεκίνησε η εβδομάδα για τις τιμές πετρελαίου, σε αντίθετο κλίμα με το περασμένο επταήμερο, καθώς τα ανοικτά «μέτωπα» για την αγορά είναι πολλά, επηρεάζοντας τόσο τη ζήτηση όσο και την προσφορά.
Βέβαια, η πλάστιγγα των αρνητικών ειδήσεων σήμερα 29/1, έγειρε προς τη ζήτηση.
Εξηγώντας, η γεωπολιτική αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή γίνεται εντονότερη μετά και το πρόσφατο χτύπημα στη βάση των ΗΠΑ στην Ιορδανία, με την περιοχή πλέον να φλέγεται και τον πλανήτη να φοβάται μία γενικευμένη σύρραξη.
Την ίδια στιγμή, αναζωπυρώθηκαν οι ανησυχίες για τη ζήτηση από πλευράς Κίνας, μετά το «κανόνι» της κολοσσιαίας Evergrande που πιθανότατα θα έχει αντίκτυπο στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Επίσης, ενόψει της διήμερης (30-31/1) συνεδρίασης της Federal Reserve για τη νομισματική πολιτική, ο δείκτης ICE US Dollar Index έφθασε κοντά στις 104 μονάδες.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Μαρτίου υποχώρησε 1,4% και έκλεισε στα 82,40 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Μαρτίου κατέγραψε πτώση 1,6%, κλείνοντας στα 76,88 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, Brent και WTI κατέγραψαν ισχυρά κέρδη περίπου 6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης