Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στο στόχαστρο το τιμολόγιο της Φυσικό Αέριο - Έφθασε 10.000 συμβόλαια μέσα σε λίγες μέρες

Στο στόχαστρο το τιμολόγιο της Φυσικό Αέριο - Έφθασε 10.000 συμβόλαια μέσα σε λίγες μέρες

Εν αναμονή της απάντησης της ΡΑΕΕΥ

Στο μικροσκόπιο της ΡΑΕΕΥ μπήκε το τιμολόγιο 8μηνης διάρκειας της Φυσικό Αέριο, θυγατρικής της ημικρατικής ΔΕΠΑ Εμπορίας, το οποίο παρουσιάζει χαρακτηριστικά που δεν μπορούν να το εντάξουν σε καμιά από τις κατηγορίες που έχει καθορίσει η Ρυθμιστική Αρχή.

Το προϊόν προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και καταγγελίες από αρκετές από τις υπόλοιπες εταιρείες προμήθειας, οι οποίες όπως αναφέρουν «πρέπει να ισχύουν ίδιοι κανόνες για όλους στην αγορά, και από τη στιγμή που αποφασίστηκε να γίνει μια ρύθμιση που να ορίζει τις κατηγορίες των τιμολογίων πρέπει να είναι σεβαστή από όλους».

Η Ρυθμιστική Αρχή με επιστολή της ζήτησε την Παρασκευή που πέρασε την άμεση απόσυρση του προϊόντος, ωστόσο η εταιρεία απάντησε με επιστολή της την Τρίτη ότι το συγκεκριμένο προϊόν δεν έρχεται σε αντίθεση με τον Κώδικα Προμήθειας και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να πωλείται. "Κάλυψη" στο προϊον της εταιρείας προσέφερε η δήλωση του υπουργού Ενέργειας Θεόδωρου Σκυλακάκη, ο οποίος είπε ότι δεν έχει σημασία το χρώμα, αλλά να προσφέρεται ένα προϊόν ανταγωνιστικό που να συμφέρει τους καταναλωτές.
Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ό,τι «έχει ξεπουλήσει» φθάνοντας τα 10.000 συμβόλαια μέσα σε λίγες μέρες από το λανσάρισμά του. Με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση της Ρυθμιστικής Αρχής στην ενημέρωση των δημοσιογράφων που θα γίνει σήμερα για τον Ενεργειακό Διαμεσολαβητή.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης