Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΔΕΗ: Προτεραιότητα σε ΑΠΕ και δίκτυα - Έξοδος από το λιγνίτη το 2026

tags :
ΔΕΗ: Προτεραιότητα σε ΑΠΕ και δίκτυα - Έξοδος από το λιγνίτη το 2026
Η παρουσίαση των στόχων της εταιρείας σε περισσότερους από 200 αναλυτές στο Λονδίνο
Η έξοδος από τη λιγνιτική παραγωγή το 2026 αποτελεί στρατηγική επιλογή για τη ΔΕΗ παρά την όποια προσωρινή καθυστέρηση λόγω της ενεργειακής κρίσης. Αυτό ξεκαθάρισε με τον πιο επίσημο τρόπο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γιώργος Στάσσης παρουσιάζοντας χθες στο Λονδίνο σε περισσότερους από 200 αναλυτές τους στόχους της ΔΕΗ έως το 2030, όταν τα EBITDA θα φθάσουν τα 3 δις ευρώ ενώ οι επενδύσεις έως το 2026 θα ανέλθουν σε 9 δις ευρώ.
Στο επίκεντρο της ανάπτυξης της ΔΕΗ, που πλέον θα έχει ηγετικό ρόλο στην ενεργειακή αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, βρίσκονται οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τα δίκτυα διανομής και βεβαίως η ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων μέσω των συνεργειών που προκύπτουν μετά τις εξαγορές της Enel Ρουμανίας και της Κωτσόβολος, αλλά και των νέων εξαγορών που σχεδιάζονται.
Η Βουλγαρία αλλά και η ευρύτερη περιοχή βρίσκονται πλέον στο αναπτυξιακό στόχαστρο της ΔΕΗ αφού όπως ανακοίνωσε ο κ. Στάσσης θα προχωρήσει στην απόκτηση έργων ΑΠΕ στη γειτονική χώρα, εγκατεστημένης ισχύος 1,1 GW έως το 2030.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης