Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΕΒΙΚΕΝ: Λείπουν 130 εκατ. ευρώ από την αντιστάθμιση των 2022 και 2023 - Τι γίνεται στην Ευρώπη

tags :
ΕΒΙΚΕΝ: Λείπουν 130 εκατ. ευρώ από την αντιστάθμιση των 2022 και 2023 - Τι γίνεται στην Ευρώπη

 Αντώνης Κοντολέων: Πλήττεται η ανταγωνιστικότητα των βιομηχανιών

Την ώρα που μεγάλες βιομηχανικές χώρες της Ευρώπης όπως η Γαλλία και η Γερμανία παρέχουν ισχυρές επιδοτήσεις στις βιομηχανίες τους προκειμένου να τις στηρίξουν έναντι του αυξημένου ενεργειακού κόστους που προκαλεί η ενεργειακή μετάβαση, οι ελληνικές βιομηχανίες συνεχίζουν να μάχονται για να λάβουν ποσά που τους οφείλονται με βάση τους γενικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της αντιστάθμισης, ενός μέτρου που βασίζεται σε Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την αποτροπή της διαρροής άνθρακα (carbon leakage) δηλαδή της μεταφοράς της παραγωγής σε χώρες με χαλαρότερο θεσμικό πλαίσιο όσον αφορά τις εκπομπές ρύπων.

Η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ) έχει εγκαίρως ενημερώσει το υπουργείο Ενέργειας ότι τα ποσά που έχουν διατεθεί για την αντιστάθμιση των ετών 2022 και 2023 δεν επαρκούν. Πρόκειται για κονδύλια που προκύπτουν από τις δημοπρασίες ρύπων και η ΕΒΙΚΕΝ έχει ζητήσει να διατεθεί για την αντιστάθμιση τουλάχιστον το 20% των εσόδων των δημοπρασιών αντί του 11%.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης