Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Market maker με καθοδική πίεση στα τιμολόγια η «Φυσικό Αέριο» - Aναμένεται η απάντηση σε πράσινα και κίτρινα

Market maker με καθοδική πίεση στα τιμολόγια η «Φυσικό Αέριο» - Aναμένεται η απάντηση σε πράσινα και κίτρινα
Οι τιμές κινούνται πτωτικά ωστόσο τα γεωπολιτικά ρίσκα παραμένουν
Σε νέα διάσταση μπαίνει ο ανταγωνισμός μεταξύ των τιμολογίων ρεύματος μετά την ελκυστική τιμή του τιμολογίου της Φυσικό Αέριο, στα 12,3 λεπτά σταθερή για οκτώ μήνες. Λόγω της 8μηνης και όχι 12μηνες διάρκειάς του, το τιμολόγιο αυτό αν και σταθερής τιμολόγησης, η ΡΑΑΕΥ το κατατάσσει στα κίτρινα, αν και η τιμή δε διαμορφώνεται στο τέλος του κάθε μήνα, αλλά μια φορά στην αρχή του 8μηνου.

Με την ανταγωνιστική αυτή προσφορά, που παραμένει η φθηνότερη παρά το πάγιο των 9 ευρώ/μήνα, η εταιρεία επιδιώκει να αντλήσει νέο πελατολόγιο από το πράσινο τιμολόγιο όπου βρίσκεται η πλειοψηφία των καταναλωτών, αφού είναι φθηνότερο από το φθηνότερο πράσινο για τον Ιανουάριο.
Το τιμολόγιο αυτό δυσκολεύει το παιχνίδι για τις υπόλοιπες εταιρείες προμήθειας που τώρα, πρέπει να ανταποκριθούν στην πρόκληση και να προσφέρουν χαμηλά τιμολόγια για το Φεβρουάριο.

Στα τέλη του μήνα αναμένεται να ανακοινωθούν οι εκπτώσεις στις τιμές για το πράσινο τιμολόγιο που είχαν ανακοινώσει οι πάροχοι την 1η Ιανουαρίου, ώστε το πράσινο τιμολόγιο να γίνει και πάλι ανταγωνιστικό, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλα κίτρινα τιμολόγια που πλέον για να είναι ελκυστικά θα πρέπει να κινηθούν χαμηλά.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldnergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης