Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κέρδη στη συνεδρίαση για το πετρέλαιο, απώλειες για την εβδομάδα

Κέρδη στη συνεδρίαση για το πετρέλαιο, απώλειες για την εβδομάδα
Πλησιάζει εκ νέου τα 80 δολ. το Brent
Σχετικά Άρθρα
Με κέρδη έκλεισαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι τιμές πετρελαίου, εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων στη Μέση Ανατολή (Γάζα και Ερυθρά Θάλασσα) που ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στην προσφορά του «μαύρου χρυσού».
Βέβαια, η γεωπολιτικό-οικονομική κρίση επισκιάζει και τις προοπτικές για την παγκόσμια ζήτηση, με αποτέλεσμα η άνοδος να μετριάζεται σημαντικά.
"Εάν σταματούσε ένα μεγάλο μέρος των ροών στα Στενά του Ορμούζ, θα παρουσίαζε έως και τριπλάσιο αντίκτυπο από τους κλυδωνισμούς των τιμών του πετρελαίου της δεκαετίας του 1970 και υπερδιπλάσιο αντίκτυπο από τον πόλεμο στην Ουκρανία στις αγορές φυσικού αερίου, στην κορυφή των ήδη εύθραυστων αλυσίδων εφοδιασμού και των αποθεμάτων", δήλωσε στο Reuters ο Saul Kavonic, αναλυτής ενέργειας στην MST Marquee.
Σε αυτό το πλαίσιο, το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Μαρτίου έκλεισε στο +1,1% και τα 78,29 δολάρια το βαρέλι (ενδο-συνεδριακά έφθασε στα 80,75 δολάρια), ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε με άνοδο 0,9% στα 72,68 δολάρια το βαρέλι (ενδο-συνεδριακά έφθασε στα 75,25 δολάρια).
Για το σύνολο της εβδομάδας, Brent και WTI κατέγραψαν απώλειες 0,6% και 1,5% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης