Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Φωτοβολταϊκά 500 kW από ομάδες παραγωγών σε Γη Υψηλής Παραγωγικότητας με απαλλαγή από ΦΠΑ - Τι αλλάζει με τις ταρίφες

Φωτοβολταϊκά 500 kW από ομάδες παραγωγών σε Γη Υψηλής Παραγωγικότητας με απαλλαγή από ΦΠΑ - Τι αλλάζει με τις ταρίφες
Ως προς τις ομάδες παραγωγών στις νέες ρυθμίσεις προβλέπεται ότι θα εφαρμόζονται οι κείμενες διατάξεις για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις σχετικά με την απαλλαγή τους από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας ως προς την ηλεκτροδότησή τους με αγροτικό ρεύμα
Το θεσμικό πλαίσιο για την παράλληλη λειτουργία φωτοβολταϊκών σε γη υψηλής παραγωγικότητας με την παράλληλη παραγωγή αγροτικών προϊόντων προωθεί η κυβέρνηση. Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης περιλαμβάνεται ρύθμιση με την οποία στηρίζεται η ανάπτυξη των ηλιακών συστημάτων, τα οποία θα μπορούν να εγκατασταθούν στην πιο παραγωγική και προστατευόμενη αγροτική γη της χώρας, διασφαλίζοντας παράλληλα την επισιτιστική ασφάλεια.
Ειδικότερα, με τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία δίνεται η δυνατότητα σε ομάδες παραγωγών (νομικά πρόσωπα) να μπορούν να εγκαταστήσουν σε γεωργικές εκτάσεις που έχουν χαρακτηριστεί ως υψηλής παραγωγικότητας σταθμούς Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) έως 500 kW, παράλληλα με μονάδες αποθήκευσης, μεταποίησης αγροτικών προϊόντων κλπ.. Επίσης, μονάδες ΑΠΕ θα επιτρέπονται σε Γη Υψηλής Παραγωγικότητας, παράλληλα με τη λειτουργία αγροτοτουριστικών μονάδων. Να σημειωθεί ότι η δυνατότητα αυτή υπάρχει ήδη αλλά μόνο για μεμονωμένους παραγωγούς (φυσικά πρόσωπα).

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης