Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στη μάχη των τιμολογίων οι προμηθευτές - Στο πράσινο οι καταναλωτές

Στη μάχη των τιμολογίων οι προμηθευτές - Στο πράσινο οι καταναλωτές

Υποχώρηση των τιμών αναμένεται τον επόμενο μήνα

Δυσκολεύει η μάχη των εταιρειών προμήθειας να τραβήξουν τους πελάτες τους από το πράσινο τιμολόγιο, στο κίτρινο ή το μπλε, λόγω των ανταγωνιστικών τιμών των πράσινων τιμολογίων που ανακοινώθηκαν για τον Ιανουάριο.

Η επιλογή της ΔΕΗ να δώσει 20% έκπτωση οριζόντια σε όλους, ανέβασε το θερμόμετρο του ανταγωνισμού σε όλα τα τιμολόγια και οι εταιρείες προετοιμάζουν την απάντησή τους, τόσο με τα κίτρινα που αποτελεί και τον κύριο στόχο τους, όσο και με εκπτώσεις στα πράσινα του Φεβρουαρίου που θα ανακοινωθούν 31 Ιανουαρίου.

Εν τω μεταξύ, πηγές από την Elpedison, επισημαίνουν, ότι οι καταναλωτές πρέπει να προσέξουν τις τιμές που εμφανίζονται στο πράσινο τιμολόγιο έχοντας υπολογίσει την έκπτωση συνέπειας 20%. Κι αυτό γιατί όπως τονίζει «το 35% του πελατολογίου δεν καταφέρνει να πληρώσει εγκαίρως, χάνοντας για ολόκληρο το τετράμηνο την έκπτωση». Γι αυτό και θέτει ερωτηματικά για το αν έπρεπε να παρουσιάζεται από το Υπουργείο, σαν δεδομένη η χαμηλή τιμή μιας εταιρείας, που βασίζεται στην έκπτωση συνέπειας.

Τον επόμενο μήνα, οι προσφορές των εταιρειών, όπως αναφέρουν πληροφορίες της αγοράς, θα κινηθούν ακόμη πιο πτωτικά, καθώς τους δίνει αυτή τη δυνατότητα, η πτωτική πορεία των τιμών στη χονδρεμπορική.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης