Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άνοδος 3,3% στο πετρέλαιo WTI λόγω Ιράν, στα 72,70 δολάρια το βαρέλι

Άνοδος 3,3% στο πετρέλαιo WTI λόγω Ιράν, στα 72,70 δολάρια το βαρέλι
Κέρδη 3,1% κατέγραψε και το πετρέλαιο τύπου Brent, στα 78,25 δολάρια το βαρέλι
Άνοδο σημείωσε τα συμβόλαια του πετρελαίου την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024, καθώς το σημερινό μακελειό στο Ιράν κατά τη διάρκεια του ετήσιου μνημοσύνου για τον ανώτατο ηγέτη των Φρουρών της Επανάστασης έχει πυροδοτήσει ανησυχίες για κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή και διαταραχές στον εφοδιασμό της αγοράς.
Έτσι, την Τετάρτη, το αργό τύπου West Texas Intermediate, παράδοσης Φεβρουαρίου πρόσθεσε 2,32 δολάρια ή 3,3% και έκλεισε στα 72,70 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Ανάλογα κέρδη κατέγραψε και το πετρέλαιο τύπου Brent, που αποτελεί και παγκόσμιο σημείο αναφοράς, με το συμβόλαιο Μαρτίου να ενισχύεται κατά 2,36 δολάρια ή 3,1% και να κλείνει στα 78,25 δολάρια το βαρέλι.
Στο Ιράν, νωρίτερα σήμερα, σημειώθηκαν αρκετές εκρήξεις κοντά στο νεκροταφείο της νότιας πόλης Κερμάν όπου εκείνη την ώρα τελούνταν το ετήσιο μνημόσυνο για το θάνατο του Qassem Suleimani, ανώτατου ηγέτη της ελίτ Δύναμης Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης, ο οποίος σκοτώθηκε από βομβαρδισμό αεροσκάφους των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης