Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Με πτώση τουλάχιστον 1,5% ξεκινά το 2024 για το πετρέλαιο – Διατηρεί οριακά τα 70 δολάρια

Με πτώση τουλάχιστον 1,5% ξεκινά το 2024 για το πετρέλαιο – Διατηρεί οριακά τα 70 δολάρια
Με το... αριστερό συνεχίζουν οι αγορές πετρελαίου
Σχετικά Άρθρα
«Στο κόκκινο» έκλεισαν την πρώτη συνεδρίαση του έτους οι τιμές πετρελαίου, καθώς αντέστρεψαν τα κέρδη μέσα στην ημέρα εν μέσω τεράστιας γεωπολιτικής αβεβαιότητας.
Ειδικότερα, η αβεβαιότητα για την προσφορά που πηγάζει από την κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα, ώθησε τις τιμές υψηλότερα, ωστόσο η περαιτέρω ένταση στα πολεμικά μέτωπα του Ισραήλ και της Ουκρανίας, μετέτρεψε την εν λόγω αβεβαιότητα σε ανησυχία για την παγκόσμια ζήτηση.
Ως αποτέλεσμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε με πτώση 1,8% στα 70,38 δολάρια το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Μαρτίου υποχώρησε 1,5% και έκλεισε στα 79,89 δολάρια το βαρέλι.
Και τα δύο συμβόλαια ολοκλήρωσαν το 2023 με πτώση άνω του 10%.
Σημειώνεται πως ο ΟΠΕΚ+ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει συνεδρίαση της Μικτής Υπουργικής Επιτροπής Παρακολούθησης (JMMC) στις αρχές Φεβρουαρίου, αν και δεν έχει αποφασιστεί ακριβής ημερομηνία, δήλωσαν τρεις πηγές από τη συμμαχία. Στην τελευταία πλήρη υπουργική του σύνοδο στις 30 Νοεμβρίου, ο Οργανισμός συμφώνησε σε εθελοντικές περικοπές παραγωγής συνολικού ύψους περίπου 2,2 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως (bpd) κατά τη διάρκεια του τρέχοντος τριμήνου, υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας να υπερβεί την τρέχουσα εθελοντική περικοπή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης