Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Δυναμικό άνοιγμα της Μυτιληναίος στη Χιλή - Επένδυση 110 εκατ. ευρώ για το πρώτο ιδιόκτητο φωτοβολταϊκό πάρκο 109,2 MWp

Δυναμικό άνοιγμα της Μυτιληναίος στη Χιλή - Επένδυση 110 εκατ. ευρώ για το πρώτο ιδιόκτητο φωτοβολταϊκό πάρκο 109,2 MWp

Καθιερώνεται ως ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές

Σε 13 GW ανέρχεται επί του παρόντος, το διαρκώς αυξανόμενο διεθνές χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ της Μυτιληναίος σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αμερική και Ωκεανία, ενώ παράλληλα έχει αναπτύξει έργα αποθήκευσης ενέργειας άνω των 400 MW στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Πουέρτο Ρίκο.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ελληνικής πολυεθνικής βρίσκεται η αμερικανική ήπειρος και μπορεί να έχει γίνει μεγάλη συζήτηση για τους φωτοβολταικούς σταθμούς που αναπτύσσει στον Καναδά, όμως η δραστηριότητα της στη Νότια Αμερική και πιο συγκεκριμένα στη Χιλή είναι εξίσου σημαντική και επεκτείνεται διαρκώς.
Πρόσφατα η Μυτιληναίος εγκαινίασε στη Χιλή το πρώτο από τα τέσσερα φωτοβολταικά που κατασκευάζει. Πρόκειται για το φωτοβολταϊκό πάρκο Willka, το πρώτο ιδιόκτητο έργο ηλιακής ενέργειας της εταιρίας στην ευρύτερη περιοχή της Λατινικής Αμερικής.
H συνολική επένδυση του έργου ξεπερνά τα 110 εκατ. δολ και αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση ξένων κεφαλαίων στην ευρύτερη περιοχή της Αρίκα στη Χιλή. Το πάρκο Willka θα συνεισφέρει 109,2 MWp ανανεώσιμης ενέργειας, ενώ από το τέλος του 2024, θα διαθέτει μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας ώστε να εγγυάται σταθερό και αξιόπιστο εφοδιασμό.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης