Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Στρατηγική συνεργασία με Κοπελούζο για τα υπεράκτια- Αφορά την άδεια 216 MW ανατολικά της Αλεξανδρούπολης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Στρατηγική συνεργασία με Κοπελούζο για τα υπεράκτια- Αφορά την άδεια 216 MW ανατολικά της Αλεξανδρούπολης
Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα ξεκινήσει την δραστηριοποίησή της στα υπεράκτια αιολικά 

Σε συμφωνία για τα υπεράκτια προχωρά η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, επιλέγοντας για στρατηγικό της εταίρο για το νέο κλάδο που αναμένεται να αναπτυχθεί την προσεχή 5ετία.

Πρόκειται για τον όμιλο Κοπελούζου, ο οποίος αξιοποιεί τις παλαιές άδειες στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης και με τον οποίο ήδη η ΔΕΗ έχει αναπτύξει συνεργασία και σε άλλες δραστηριότητες, όπως η μονάδα φυσικού αερίου στη Θράκη.

Όπως φαίνεται η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα ξεκινήσει την δραστηριοποίησή της στα υπεράκτια αιολικά , συμμετέχοντας στην αξιοποίηση των παλαιών αδειών που διαθέτει από το 2012 ο όμιλος Κοπελούζου με στόχο να αναπτύξει know how στη νέα τεχνολογία.

Ανοικτό είναι το ενεχόμενο στο σχήμα να εισέλθει και ξένος, διεθνής παίκτης στη συνέχεια, όπως έχει συμβεί εξάλλου και με όλους τους υπόλοιπους Ομίλους για να προσφέρει τεχνογνωσία για τις νέες τεχνολογίες.

Όπως είναι γνωστό, βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της διαβούλευσης ενώ θα υπάρξουν σημαντικές επιδοτήσεις για τα πρώτα πλωτά αιολικά. Όλοι οι μεγάλοι όμιλοι έχουν ήδη ανακοινώσει στρατηγικές συμμαχίες, καθώς εκ των πραγμάτων οι ελληνικές θάλασσες προσφέρονται για τέτοιες επενδύσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης