Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Πτώση 1,8% για το WTI με το βλέμμα στην Ερυθρά Θάλασσα

Πετρέλαιο: Πτώση 1,8% για το WTI με το βλέμμα στην Ερυθρά Θάλασσα
Oι ναυτιλιακές αποφάσισαν να ξαναρχίσουν τον διάπλου της Ερυθράς Θάλασσας
Απώλειες κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, καθώς οι ναυτιλιακές αποφάσισαν να ξαναρχίσουν τον διάπλου της Ερυθράς Θάλασσας.
Έτσι, το αργό τύπου West Texas Intermediate υποχώρησε σήμερα κατά 1,37 δολάρια ή 1,81% και έκλεισε στα 74,22 δολάρια το βαρέλι.
Αντίστοιχα, το πετρέλαιο Brent που αποτελεί και διεθνές σημείο αναφοράς, σημείωσε πτώση κατά 1,40 δολάρια ή 1,73% και έκλεισε την ημέρα στα 79,67 δολάρια το βαρέλι.
Οι επιθέσεις των Houthi κατά πλοίων που διέρχονται από την περιοχή το τελευταίο διάστημα, ως απόρροια του πολέμου που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ κατά της Γάζας, προκάλεσε ανησυχία σε αρκετές ναυτιλιακές εταιρείες που σταμάτησαν να εκτελούν δρομολόγια μέσω της Ερυθράς Θάλασσας.
Ωστόσο, ο δανέζικος ναυτιλιακός κολοσσός Maersk ανακοίνωσε ότι έχει προγραμματίσει δεκάδες δρομολόγια που θα διέλθουν μέσω της Διώρυγας τους Σουέζ και της Ερυθράς Θάλασσας της επόμενες εβδομάδες.
Επίσης, η γαλλική CMA CGM ανακοίνωσε και αυτή ότι ξαναρχίζει τα δρομολόγια μέσω της Ερυθράς Θάλασσας, μετά την ανάπτυξη της πολυεθνικής ναυτικής δύναμης στην περιοχή.
Το γεγονός ότι οι επιθέσεις των Houthi δεν άλλαξαν τα σχέδια των δύο εταιρειών καθησύχασε εν μέρει τους επενδυτές και ώθησαν χαμηλότερα τις τιμές του αργού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης