Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κέρδη 0,4% για το πετρέλαιο WTI λόγω των Houthi, στα 74,22 δολάρια το βαρέλι

Κέρδη 0,4% για το πετρέλαιο WTI λόγω των Houthi, στα 74,22 δολάρια το βαρέλι
Το πετρέλαιο τύπου Brent ενισχύθηκε κατά 0,6%, στα 79,70 δολάρια το βαρέλι
Κέρδη για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση σημείωσε το πετρέλαιο την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, λόγω κλιμάκωσης της έντασης στην Ερυθρά Θάλασσα, με την παραγωγή ρεκόρ των ΗΠΑ ωστόσο να αντισταθμίζει εν μέρει τους φόβους αυτούς.
Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate, παράδοσης Φεβρουαρίου, παρά τα σημαντικά υψηλότερα κέρδη που κατέγραψε νωρίς την Τετάρτη, έκλεισε τελικά με κέρδη μόλις 28 σεντς ή 0,4% στα 74,22 δολάρια το βαρέλι.
Το δε πετρέλαιο τύπου Brent, παράδοσης Φεβρουαρίου, ενισχύθηκε κατά 47 σεντς ή 0,6% και ολοκλήρωσε την ημέρα στα 79,70 δολάρια το βαρέλι, αν και νωρίτερα κινήθηκε έως και τα 80,60 δολάρια το βαρέλι.
Οι πρόσφατες αυξημένες επιθέσεις από τους Houthi της Υεμένης κατά πλοίων και τάνκερ που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα έχουν οδηγήσει ορισμένες ναυτιλιακές εταιρείες να αναζητήσουν εναλλακτικές, μακρύτερες διαδρομές εγείροντας φόβους για καθυστερήσεις στον εφοδιασμό και ενδεχόμενες ελλείψεις.
Οι ενέργειες των ανταρτών Houthi να «διαταράξουν τους διεθνείς θαλάσσιους διαδρόμους δεν είναι μόνο μια πράξη πολέμου, αλλά και μια επίθεση στην παγκόσμια οικονομία» δήλωσε ο Phil Flynn, ανώτερος αναλυτής αγοράς στο The Price Futures Group, την ώρα που οι ΗΠΑ δημιουργούν έναν διεθνή συνασπισμό για να προσπαθήσουν να σταματήσουν τις επιθέσεις αυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης