Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ανοδικά συνεχίζει το πετρέλαιο, μια «ανάσα» από τα 80 δολάρια το Brent

Ανοδικά συνεχίζει το πετρέλαιο, μια «ανάσα» από τα 80 δολάρια το Brent
Κέρδη και στη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας
Σχετικά Άρθρα
«Στο πράσινο» συνεχίζει την εβδομάδα το πετρέλαιο, καθώς οι τιμές δέχονται ώθηση από την κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα, με μεγάλους ομίλους να εκτρέπουν τα δρομολόγια των πλοίων τους προς αποφυγή τυχόν επιθέσεων από τους αντάρτες Huthi της Υεμένης.
Μάλιστα, υψηλόβαθμο στέλεχος των ανταρτών δήλωσε ότι «οποιαδήποτε χώρα» ενεργήσει εναντίον τους θα δει τα πλοία της να στοχοθετούνται. «Κάθε χώρα που δρα εναντίον μας θα δει τα πλοία της να στοχοθετούνται στην Ερυθρά Θάλασσα» δήλωσε ο Muhammad 'Ali al-Houthi, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ιστότοπο al-'Alam, το αραβόφωνο δίκτυο της επίσημης τηλεόρασης στο Ιράν.
Ναυτική δύναμη 10 κρατών υπό τον συντονισμό των ΗΠΑ θα αναλάβει να πραγματοποιεί περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιθέσεις των σιιτών ανταρτών Houthi της Υεμένης κατά εμπορικών πλοίων, οι οποίες απειλούν να τινάξουν στον αέρα το παγκόσμιο εμπόριο και τον ομαλό ανεφοδιασμό της αγοράς με καύσιμα, ξυπνώντας μνήμες και φόβους για την παγκόσμια αναταραχή που προκάλεσε στις εφοδιαστικές αλυσίδες η πανδημία του Covid.
Σε αυτό το πλαίσιο, το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιανουαρίου έκλεισε με άνοδο 1,34% στα 73,44 δολάρια το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύθηκε 1,64% και έκλεισε στα 79,23 δολάρια το βαρέλι.
Την περασμένη εβδομάδα, WTI και Brent κατέγραψαν κέρδη 0,3% και 0,9% αντίστοιχα, έπειτα από επτά συνεχόμενες εβδομάδες πτώσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης