Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Έντονο ενδιαφέρον επενδυτών για τη συμμετοχή των μπαταριών στην αγορά

Έντονο ενδιαφέρον επενδυτών για τη συμμετοχή των μπαταριών στην αγορά
Τι απαντά στα ερωτήματα η ΡΑΑΕΥ    

Οι όροι συμμετοχής της αποθήκευσης και ειδικά των μπαταριών στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας απασχολεί έντονα τους υποψήφιους επενδυτές εν όψει και του διαγωνισμού που έχει προκηρύξει η ΡΑΑΕΥ για την λειτουργική και επενδυτική ενίσχυση σταθμών αποθήκευσης με μπαταρίες, ισχύος περίπου 300 ΜW.

Τα σχετικά ερωτήματα των υποψήφιων επενδυτών προς τη Ρυθμιστική Αρχή είναι πολλά όμως η απάντηση παραμένει ασαφής με τη ΡΑΑΕΥ να περιορίζεται στην απάντηση ότι «οι όροι συμμετοχής των Σταθμών Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας θα καθοριστούν στους Κανονισμούς λειτουργίας των αγορών».

Πάντως οι Κανονισμοί αυτοί από τους οποίους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η οικονομικότητα των σχεδιαζόμενων μονάδων θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν καταρτιστεί πριν την πριν την ολοκλήρωση των έργων η οποία τοποθετείται υποχρεωτικά έως το τέλος του 2025. Επίσης έως τέλος Σεπτεμβρίου του 2025 τα έργα που θα προκριθούν στον διαγωνισμό της ΡΑΑΕΥ θα πρέπει να έχουν υποβάλει αίτημα στον ΑΔΜΗΕ για την ενεργοποίηση της σύνδεσης τους με το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας. 

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης