Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ρωσία και Houthi οδηγούν σε ράλι 4% τις τιμές του πετρελαίου - To brent στα 79,4 δολ. το βαρέλι

Ρωσία και Houthi οδηγούν σε ράλι 4% τις τιμές του πετρελαίου - To brent στα 79,4 δολ. το βαρέλι
Η κακοκαιρία στη Ρωσία έπαιξε ρόλο στο ισχυρότερο άνοιγμα σήμερα το πρωί, όπως και η επίθεση των Houthis σε πλοία κοντά στην Υεμένη
Σχετικά Άρθρα
'Ανοδο σχεδόν 4% σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου, υποστηριζόμενες από τις χαμηλότερες εξαγωγές από τη Ρωσία και καθώς οι επιθέσεις των Houthis σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα αύξησαν τις ανησυχίες για διαταραχή του εφοδιασμού πετρελαίου.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent σημείωναν τελευταία άνοδο 3,7% στα 79,38 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate βρισκόταν στα 74,45 δολάρια το βαρέλι, αυξημένο κατά 3,8%.

Κακοκαιρία στη Ρωσία

"Η κακοκαιρία στη Ρωσία έπαιξε ρόλο στο ισχυρότερο άνοιγμα σήμερα το πρωί, όπως και η επίθεση των Houthis σε πλοία κοντά στην Υεμένη", δήλωσε ο αναλυτής της IG Tony Sycamore.
Η Ρωσία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα εμβαθύνει τις περικοπές των εξαγωγών πετρελαίου τον Δεκέμβριο κατά δυνητικά 50.000 βαρέλια την ημέρα ή και περισσότερο, νωρίτερα από ό,τι είχε υποσχεθεί, καθώς οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς του κόσμου προσπαθούν να στηρίξουν τις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου.
Η εξέλιξη έρχεται αφού η Μόσχα ανέστειλε περίπου τα δύο τρίτα των φορτώσεων της κύριας εξαγώγιμης ποιότητας αργού της Urals από τα λιμάνια λόγω καταιγίδας και προγραμματισμένης συντήρησης την Παρασκευή.

Οι επιθεσεις των Houthis

Οι ναυτιλιακές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων ναυτιλιακών εταιρειών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο MSC και A.P. Moller-Maersk, δήλωσαν το Σαββατοκύριακο ότι θα αποφύγουν τη διώρυγα του Σουέζ, καθώς οι μαχητές Χούτι στην Υεμένη ενέτειναν τις επιθέσεις τους εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.
Η Bab al-Mandab είναι μία από τις σημαντικότερες διαδρομές παγκοσμίως για τις παγκόσμιες θαλάσσιες μεταφορές εμπορευμάτων, ιδίως αργού πετρελαίου και καυσίμων από τον Κόλπο που κατευθύνονται δυτικά προς τη Μεσόγειο μέσω της διώρυγας του Σουέζ ή του κοντινού αγωγού SUMED, καθώς και εμπορευμάτων που κατευθύνονται ανατολικά προς την Ασία, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης