Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κέρδη 3% για το πετρέλαιο WTI, στα 71,58 δολ. το βαρέλι

Κέρδη 3% για το πετρέλαιο WTI, στα 71,58 δολ. το βαρέλι
Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Φεβρουαρίου, κέρδισε 2,35 δολάρια ή 3,2% στα 76,61 δολάρια το βαρέλι
Ισχυρά κέρδη σημείωσαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, καθώς η πτώση του δολαρίου βοήθησε στην ενίσχυση των τιμών των βασικών εμπορευμάτων.
Ειδικότερα, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Φεβρουαρίου, κέρδισε 2,35 δολάρια ή 3,2% στα 76,61 δολάρια το βαρέλι.
Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιανουαρίου σημείωσε άνοδο 2,11 δολ. ή 3%, για να διαμορφωθεί στα 71,58 δολ. το βαρέλι.
Brent και WTI έκλεισαν έτσι στα υψηλότερα επίπεδά τους από τις 5 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου Dow Jones.
Το δολάριο αποδυναμώθηκε έτι περαιτέρω την Πέμπτη, με τον δείκτη ICE US Dollar Index να υποχωρεί κατά 0,9% στις 101,994 μονάδες.
«Η πρόσφατη πτώση των τιμών του πετρελαίου, για την οποία ο OPEC λέει ότι οφείλεται σε "υπερβολικές ανησυχίες" για τη ζήτηση, ήταν ένας σημαντικός παράγοντας που επέτρεψε στη Fed να σηματοδοτήσει ότι ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων έχει τελειώσει» δήλωσε ο Phil Flynn, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Price Futures.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης