Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κατάρρευση άνω του 3% στο πετρέλαιο, έχασε τα 70 δολάρια το WTI

Κατάρρευση άνω του 3% στο πετρέλαιο, έχασε τα 70 δολάρια το WTI
Συνέχεια στο αρνητικό σερί του πετρελαίου
Σχετικά Άρθρα
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών έκλεισαν σήμερα 12/12 οι τιμές πετρελαίου, εν μέσω ανησυχιών για τις προοπτικές στη ζήτηση, αλλά και αυξημένης παραγωγής από χώρες εκτός ΟΠΕΚ, όπως οι ΗΠΑ.
Οι ανησυχίες για την πλεονάζουσα προσφορά και την επιβράδυνση της ζήτησης, έχουν αντισταθμίσει την τεράστια αβεβαιότητα που προκαλεί για την παραγωγή η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.
«Οι εντάσεις αναμφίβολα αυξάνονται στη Μέση Ανατολή και οι ναυτιλιακές διαδρομές ενέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από ό,τι πριν από την έναρξη της σύγκρουσης».
Ωστόσο, «είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι επιθέσεις δεν έχουν μετατοπιστεί προς τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας και επομένως οι τιμές του αργού πετρελαίου παραμένουν ανεπηρέαστες από τις αυξανόμενες εντάσεις», αναφέρουν σε σημείωμα οι αναλυτές της StoneX.
Επίσης, «η ζήτηση για αργό πετρέλαιο συνήθως αυξάνεται αυτή την εποχή του χρόνου με τα διυλιστήρια να λειτουργούν σε τψηλούς ρυθμούς». «Συνδυάστε αυτό με τις ανακοινωθείσες περικοπές παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+ και τα πράγματα φάνταζαν θετικά για την αγορά πετρελαίου».
Ωστόσο, «το κλίμα άλλαξε γρήγορα». «Προσθέστε μέσα σε όλα την πτώση στις εισαγωγές αργού από την Κίνα, που υποχώρησαν σε χαμηλά 5 μηνών»
Την Τετάρτη 13/12, η Υπηρεσία Ενέργειας των ΗΠΑ, θα εκδώσει την εβδομαδιαία έκθεση προμήθειας πετρελαίου, υπενθυμίζεται.
Σε αυτό το πλαίσιο, το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιανουαρίου έκλεισε με «βουτιά» 3,8% στα 68,61 δολάρια το βαρέλι, ενώ πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Φεβρουαρίου υποχώρησε 3,7% και έκλεισε στα 73,24 δολάρια το βαρέλι.
Την περασμένη εβδομάδα, WTI και Brent κατέγραψαν συνολικά απώλειες 3,9% (έβδομη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης