Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Το ολλανδικό embargo στο ρωσικό LNG κράτησε μόλις... 3 μήνες – Εισαγωγές αξίας 109 εκατ. ευρώ το Σεπτέμβριο

Το ολλανδικό embargo στο ρωσικό LNG κράτησε μόλις... 3 μήνες  – Εισαγωγές αξίας 109 εκατ. ευρώ το Σεπτέμβριο
Το Άμστερνταμ αγόρασε 211,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από τη Μόσχα για 109 εκατομμύρια ευρώ
Τον Σεπτέμβριο, μετά από διάλειμμα τριών μηνών, η Ολλανδία άρχισε και πάλι να αγοράζει υγροποιημένο φυσικό αέριο από τη Ρωσία, όπως προκύπτει από την ανάλυση της RIA Novosti την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023.
Κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα, το Άμστερνταμ αγόρασε 211,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα υδρογονανθράκων από τη Μόσχα για 109 εκατομμύρια ευρώ.
Σε αυτό το πλαίσιο, σε μηνιαία βάση, οι ολλανδικές εισαγωγές από τη Ρωσία στο σύνολό τους αυξήθηκαν κατά 5,3%, στα 410,5 εκατομμύρια δολάρια.
Ο Ολλανδός υπουργός Κλίματος και Ενέργειας Rob Jetten δήλωσε τον Απρίλιο ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να σταματήσει τις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου από τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής της υπογραφής νέων συμβάσεων για την προμήθεια LNG φέτος και επιδιώκοντας τον τερματισμό των προϋπαρχουσών συμφωνιών.
Μετά από αυτή την ανακοίνωση, οι εισαγωγές μειώθηκαν απότομα τον Μάιο, σχεδόν κατά 30%, και σταμάτησαν εντελώς τον Ιούνιο.
Η παύση κράτησε όλο το καλοκαίρι, ενώ παλιότερα δεν είχαν γίνει διακοπές στις αγορές.
Τον Νοέμβριο, ο επικεφαλής του Υπουργείου Ενέργειας της Ρωσίας Nikolay Shulginov δήλωσε ότι η ίδια η Ρωσία δεν «έκλεισε» τη δυτική κατεύθυνση του ενεργειακού εφοδιασμού και παραμένει αξιόπιστος προμηθευτής φυσικού αερίου ακόμη και στις τρέχουσες συνθήκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης