Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άνοδος 2,7% στο πετρέλαιο WTI λόγω Putin (Ρωσία) - Salman (Σαουδική Αραβία), στα 71,23 δολάρια το βαρέλι

Άνοδος 2,7% στο πετρέλαιο WTI λόγω Putin (Ρωσία) - Salman (Σαουδική Αραβία), στα 71,23 δολάρια το βαρέλι
Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Φεβρουαρίου πρόσθεσε 1,42 δολάρια ή 1,9% στα 75,47 δολάρια το βαρέλι, χάνοντας σχεδόν 3,9% στην εβδομάδα
Ώθηση από τα σχόλια του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Salman και του πρόεδρου της Ρωσίας Putin πήραν τα συμβόλαια του πετρελαίου την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, ύστερα από 6 πτωτικές συνεδριάσεις, τις οποίες προκάλεσες οι αμφιλεγόμενες περικοπές της παραγωγής των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών.
Ειδικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιανουαρίου κέρδισε την Παρασκευή 1,89 δολάρια ή 2,7%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 71,23 δολάρια το βαρέλι. Στην εβδομάδα όμως η τιμή του υποχώρησε κατά 3,8%.
Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Φεβρουαρίου πρόσθεσε 1,42 δολάρια ή 1,9% στα 75,47 δολάρια το βαρέλι, χάνοντας σχεδόν 3,9% στην εβδομάδα.
«Η σημερινή ανάκαμψη των τιμών ήρθε μετά από μια συνάντηση μεταξύ του Ρώσου ηγέτη Vladimir Putin και του Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου Mohammed bin Salman, που τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για σταθεροποίηση της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου και για διαχείριση των επιπέδων παραγωγής» σχολίασε σε σημείωμά του ο Stephen Innes, διευθύνων σύμβουλος της SPI Asset Management.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης