Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σκυλακάκης: Τέρμα τα «κόλπα» με το ρεύμα - Εκ του πονηρού οι αντιδράσεις για το πράσινο τιμολόγιο

Σκυλακάκης: Τέρμα τα «κόλπα» με το ρεύμα - Εκ του πονηρού οι αντιδράσεις για το πράσινο τιμολόγιο
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το πράσινο τιμολόγιο ρεύματος να είναι πιο ακριβό από το κίτρινο
Σχετικά Άρθρα
«Εκ του πονηρού» χαρακτηρίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης τις αντιδράσεις για το νέο «πράσινο» τιμολόγιο ρεύματος, που θα εφαρμοστεί από 1ης Ιανουαρίου.
«Το πράσινο τιμολόγιο δεν πλήττει τον ανταγωνισμό, πλήττει εκείνους που δεν θέλουν τον ανταγωνισμό», σημειώνει ο υπουργός, ενώ τονίζει πως το 2024 υπό την πίεση του ανταγωνισμού, αφαιρώντας τις οριζόντιες επιδοτήσεις, θα έχουμε παρεμφερείς τιμές με τις σημερινές. Ειδικά οι ενεργειακά ευάλωτοι, που είναι το 30% του πληθυσμού θα έχουν τιμές χαμηλότερες από αυτές που έχουν σήμερα, σημειώνει.
«Το αν τα τιμολόγια προέρχονται από μαθηματικούς τύπους ή όχι, αυτό για τον καταναλωτή είναι αδιάφορο. Και εκ του πονηρού πάλι ορισμένοι προβάλλουν τον μαθηματικό τύπο. Διότι προσπαθούν να δημιουργήσουν σύγχυση, να κουράσουν τον καταναλωτή για να μην συγκρίνει αυτό που έχει σημασία, που είναι οι τιμές. Όταν αγοράζεις ψωμί ξέρεις ή σε ενδιαφέρει ο τύπος τον οποίο χρησιμοποιεί η εταιρεία για να καταλήξει στην τιμή του ψωμιού; Ξέρει ο καταναλωτής που αγοράζει ψωμί ή τον απασχολεί πόσο είναι το αλεύρι, πόσο είναι το ηλεκτρικό, πόσο είναι οι μεταφορές, πόσο είναι το marketing; Εκείνο που τον απασχολεί είναι η τιμή του ψωμιού. Και εδώ αυτό που απασχολεί είναι η τιμή του ρεύματος και όχι ο τύπος με τον οποίον προκύπτει η τιμή» επεσήμανε χαρακτηριστικά o υπουργός σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ενδεχομένως, το «πράσινο» τιμολόγιο να είναι πιο ακριβό

Την ίδια στιγμή, όμως, ο κ. Σκυλακάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το πράσινο τιμολόγιο να είναι πιο ακριβό από το κίτρινο, καθώς -όπως εξήγησε- «στο κίτρινο τιμολόγιο, το ρίσκο του να πάνε πιο ψηλά οι τιμές το αναλαμβάνει ο καταναλωτής, ενώ στο πράσινο το ρίσκο το αναλαμβάνει ο πάροχος. Γι' αυτό και μπορεί, εκεί που αναλαμβάνει περισσότερο ρίσκο, ο καταναλωτής να πληρώσει λίγο φθηνότερα. Μπορεί όμως και να πληρώσει ακριβότερα αν πέσει έξω στην πρόβλεψη.
Μπορεί να διαλέξει το πράσινο ή το κίτρινο, δεν τον εμποδίζει κανένας να κάνει την επιλογή του. Αυτό που όμως θα ξέρει είναι, τουλάχιστον σε ένα τιμολόγιο, ποιος είναι ο φθηνότερος. Και μετά θα μπορεί να πάρει πιο σωστά τις αποφάσεις του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης