Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πως θα γίνει η ενημέρωση για τα νέα τιμολόγια -Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη ΡΑΑΕΥ - Προμηθευτών

Πως θα γίνει η ενημέρωση για τα νέα τιμολόγια -Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη ΡΑΑΕΥ - Προμηθευτών

Πρωτοβουλίες για την άρση της σύγχυσης των καταναλωτών

Επιστολή με αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο εφαρμογής, των νέων τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου, αλλά και για τον τρόπο ενημέρωσης των καταναλωτών με στόχο να ελεγχθεί η σύγχυση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα θα στείλει τις επόμενες ημέρες η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας σε όλους τους προμηθευτές.

Αυτό συμφωνήθηκε κατά τη χθεσινή ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε η ηγεσία της ΡΑΑΕΥ με τους εκπροσώπους των προμηθευτών και τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στόχος της παρέμβασης είναι να περιοριστεί η σύγχυση των καταναλωτών εν όψει της μετάβασης στο νέο καθεστώς τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας από την 1η Ιανουαρίου οπότε και δεν θα υπάρχουν επιδοτήσεις.

Τα τιμολόγια όπως είναι γνωστό έχουν κατηγοριοποιηθεί από τη ΡΑΑΕΥ σε κίτρινα (κυμαινόμενα), μπλέ (σταθερά), πορτοκαλί (δυναμικά για τους έχοντες έξυπνους μετρητές), ενώ με νομοθετική ρύθμιση του ΥΠΕΝ προστέθηκε και το πράσινο τιμολόγιο που θα είναι κυμαινόμενο αλλά η τιμή του θα προσδιορίζεται με βάση πρόβλεψη για την χονδρική τιμή του ρεύματος τον επόμενο μήνα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης