Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κοντά στους στόχους μείωσης των εκπομπών ρύπων η ΔΕΗ - Κλειδί η διακοπή των ντιζελινομονάδων

Κοντά στους στόχους μείωσης των εκπομπών ρύπων η ΔΕΗ - Κλειδί η διακοπή των ντιζελινομονάδων
Η βελτίωση αποδίδεται κυρίως στον περιορισμό των εκπομπών από τους λιγνιτικούς σταθμούς -2,21 εκατ. τόνους
Οριακά στους στόχους για τις ρήτρες βιωσιμότητας των ομολογιακών δανείων της βρίσκεται η ΔΕΗ, με τις μειώσεις στις εκπομπές CO2 των λιγνιτικών μονάδων να είναι πράγματι τεράστιες.
Ειδικότερα, το 2021 η ΔΕΗ είχε συνάψει τρία ομολογιακά δάνεια που περιείχαν ρήτρες βιωσιμότητας. Σύμφωνα με τα δύο πρώτα, συνολικού ύψους 775 εκατ. ευρώ, οι εκπομπές από τις θερμικές μονάδες θα έπρεπε να μειωθούν κατά 40% το 2022 σε σχέση με τα επίπεδα του 2019, ενώ η ρήτρα βιωσιμότητας του τρίτου ομολογιακού δανείου ύψους 500 εκατ. ευρώ, επέβαλε μείωση κατά 57% το 2023 σε σχέση με τα επίπεδα του 2019.
Σχετικά με το τρίτο ομολογιακό δάνειο που αφορά την κλιματική επίδοση της ΔΕΗ το 2023, σύμφωνα με ανάλυση του Green Tank (βάσει δεδομένων του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών), η οποία δεν είναι δεσμευτική για τις αξιολογήσεις, οι εκπομπές των θερμικών μονάδων της επιχείρησης για τους δέκα πρώτους μήνες του 2023 εκτιμώνται σε 9,38 εκατ. τόνους. Η επίδοση αποτελεί ιστορικό χαμηλό και αντιστοιχεί σε μείωση κατά 26,2% συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2022 ,12,7 εκατ. τόνοι.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης