Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κίνα: Στα 20 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα εκτινάχθηκαν οι εισαγωγές φυσικού αερίου από τον αγωγό Power of Siberia

Κίνα: Στα 20 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα εκτινάχθηκαν οι εισαγωγές φυσικού αερίου από τον αγωγό Power of Siberia
Από τότε που τέθηκε σε λειτουργία ο αγωγός φυσικού αερίου πριν από τέσσερα χρόνια έχουν μεταφερθεί περισσότερα από 50 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου
Από την αρχή του έτους, περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου έχουν παραδοθεί στην Κίνα κατά μήκος της ανατολικής διαδρομής του αγωγού φυσικού αερίου Κίνας-Ρωσίας, αριθμός ρεκόρ, γράφει η China Daily το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 επικαλούμενη την PipeChina.
Σημειώνεται ότι από τότε που τέθηκε σε λειτουργία ο αγωγός φυσικού αερίου πριν από τέσσερα χρόνια έχουν μεταφερθεί περισσότερα από 50 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.
"Η χωρητικότητα διακίνησης του αγωγού αυξήθηκε σταδιακά από την έναρξη λειτουργίας.
Αναμένεται ότι η δυναμικότητα διακίνησης θα αυξηθεί περαιτέρω το 2024, γεγονός που θα αυξήσει σημαντικά τη δυνατότητα παροχής φυσικού αερίου (στην Κίνα)", ανέφερε η δήλωση.
Η Gazprom προμηθεύει φυσικό αέριο στην Κίνα μέσω της ανατολικής όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου Power of Siberia.
Οι παραδόσεις μέσω αυτής ξεκίνησαν στα τέλη του 2019 και το 2020 ανήλθαν σε 4,1 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, το 2021 αυξήθηκαν στα 10,4 δισεκατομμύρια και η ετήσια δυναμικότητα σχεδιασμού των 38 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων σχεδιάζεται να επιτευχθεί έως το 2025.
Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για το έργο, PipeChina, ανέφερε ότι η Κίνα είχε ολοκληρώσει στο έδαφός της την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου Power of Siberia για την παροχή ρωσικού φυσικού αερίου στη Σαγκάη, που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της η χώρα.
Η PipeChina σημείωσε ότι ο ανατολικός κλάδος του αγωγού φυσικού αερίου Κίνας-Ρωσίας στο κινεζικό έδαφος ξεκινά από τη συνοριακή πόλη Heihe και τώρα καταλήγει στη Σαγκάη, ενώ το συνολικό μήκος της γραμμής στην Κίνα είναι 5.111 χιλιόμετρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης