Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Βραζιλία μπαίνει στον OPEC+ αλλά δεν θα συμμετάσχει στα όρια παραγωγής

Η Βραζιλία μπαίνει στον OPEC+ αλλά δεν θα συμμετάσχει στα όρια παραγωγής
Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση της Petrobras ότι η χώρα της Νότιας Αμερικής θα ενταχθεί στον Οργανισμό δημιούργησε άμεσα ερωτήματα
Η Βραζιλία αναμένεται να ενταχθεί στην ομάδα πετρελαιοπαραγωγών χωρών του OPEC+ τον Ιανουάριο, αλλά δεν θα συμμετάσχει στα συντονισμένα ανώτατα όρια παραγωγής της ομάδας, δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Petrobras.
Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση του ομίλου την Πέμπτη ότι η χώρα της Νότιας Αμερικής θα ενταχθεί στον Οργανισμό δημιούργησε άμεσα ερωτήματα σχετικά με το αν η Βραζιλία θα συμμετάσχει στα ανώτατα όρια παραγωγής, καθώς οι χώρες του OPEC+ συμφώνησαν σε εθελοντικές περικοπές που προσεγγίζουν τα 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) για τις αρχές του επόμενου έτους.
"Δεν υπάρχει ποσόστωση", δήλωσε ο Jean Paul Prates σε συνέντευξή του. "
Ποτέ δεν θα συμμετέχουμε σε έναν οργανισμό που επιβάλλει (παραγωγικές) ποσοστώσεις στη Βραζιλία, η Petrobras είναι μια δημόσια εταιρεία και δεν μπορούμε να έχουμε ποσοστώσεις".

Η Βραζιλία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στη Νότια Αμερική

Ο υπουργός Ενέργειας της Βραζιλίας δήλωσε την Πέμπτη ότι η χώρα είναι πρόθυμη να ενταχθεί στον OPEC+ μετά από μια πλήρη τεχνική ανάλυση.
Το γραφείο του προέδρου Luiz Inacio Lula da Silva επιβεβαίωσε ότι έλαβε την πρόσκληση, αλλά δήλωσε ότι δεν είχε απαντήσει επίσημα.
Η Βραζιλία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στη Νότια Αμερική, με 4,6 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και φυσικού αερίου την ημέρα, εκ των οποίων τα 3,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως είναι αργό.
Ο Prates, ο οποίος τον Οκτώβριο δέχθηκε στη Βραζιλία τον Γενικό Γραμματέα του OPEC Haitham Al Ghais, σημείωσε ότι ο OPEC+ είναι μια ομάδα που περιλαμβάνει χώρες χωρίς δικαίωμα ψήφου και στις οποίες δεν επιβάλλονται ανώτατα όρια παραγωγής, κάτι που θα συνέβαινε στην περίπτωση της Βραζιλίας.
Χαιρέτισε την κίνηση της Βραζιλίας να ενταχθεί στην ομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης