Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στις 17 Ιανουαρίου 2024 διυπουργική της CESEC - Μέχρι τα μέσα Μαρτίου σε εμπορική λειτουργία το FSRU Αλεξανδρούπολης

Στις 17 Ιανουαρίου 2024 διυπουργική της CESEC - Μέχρι τα μέσα Μαρτίου σε εμπορική λειτουργία το FSRU Αλεξανδρούπολης
Τα FSRU βοήθησαν σημαντικά την Ευρώπη στην αντιμετώπιση της κρίσης, καθώς σε αυτήν προστέθηκε το 61% της συνολικής νέας χωρητικότητας
Στις 17 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα διυπουργική μεταξύ των Υπουργών Ενέργειας της CESEC, που αναμένεται να αποτελέσει μια σημαντική συνάντηση, για να εξεταστούν τα projects  που θα έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη των δικτύων τόσο στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη ΝΑ Ευρώπη, όσο και στην την προσέγγιση της Ουκρανίας. Πρόκειται για την  CESEC, Central and South Eastern Europe energy connectivity, που στόχο έχει την ανάπτυξη και ενσωμάτωση των διασυνδέσεων στους αγωγούς φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος.

Συμμετέχουν οι Ελλάδα, Βουλγαρία, Κροατία, Ουγγαρία, Ιταλία, Ρουμανία, Σλοβενία και Αυστρία. Η συνάντηση αυτή θεωρείται κρίσιμη για τον Κάθετο διάδρομο που μπορεί να μεταφέρει αέριο στην Ουκρανία, καθώς την ίδια στιγμή η εγκατάσταση του FSRU στην Αλεξανδρούπολη θα έχει συμβάλει στην ολοκλήρωση ένα σημαντικού μέρους των προϋποθέσεων να καταστεί η Ελλάδα πύλη της ΝΑ Ευρώπης. Αυτό άλλωστε αναδείχθηκε και στο συνέδριο του World LNG Summit τόσο από την πλευρά των στοιχείων που παρέθεσε ο ΔΕΣΦΑ για την αύξηση των εξαγωγών όσο και από την παρουσίαση του Π. Κανελλόπουλου από την πλευρά της Mytilineos.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης