Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πτώση 3,4% στο πετρέλαιο WTI με το βλέμμα στις περικοπές παραγωγής, στα 75,24 δολ. το βαρέλι

Πτώση 3,4% στο πετρέλαιο WTI με το βλέμμα στις περικοπές παραγωγής, στα 75,24 δολ. το βαρέλι
Οι πρόσθετες περικοπές του OPEC+ για το α' τρίμηνο του 2024 πρόκειται να είναι εθελοντικές, δήλωσε εκπρόσωπος του καρτέλ

Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, με τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες να συμφωνούν σε περικοπές παραγωγής περί τα 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) από τις αρχές του 2024.
Ειδικότερα, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Ιανουαρίου, υποχωρεί κατά 50 σεντς ή 0,6%, στα 82,60 δολάρια το βαρέλι, με το συμβόλαιο, που έχει καταγράφει απώλειες περίπου 6% σε μηνιαία βάση, να λήγει αργότερα το βράδυ.
Το συμβόλαιο Φεβρουάρίου χάνει 2,54 δολ. ή 3,1%, στα 80,34 δολ. το βαρέλι.
Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιανουαρίου χάνει 2,63 $ ή 3,4%, στα 75,24 δολ. το βαρέλι, έχοντας καταγράψει πτώση περίπου 9% σε μηνιαία βάση.
Οι πρόσθετες περικοπές του OPEC+ για το α' τρίμηνο του 2024 πρόκειται να είναι εθελοντικές, δήλωσε εκπρόσωπος του καρτέλ.
Κάθε χώρα θα ανακοινώσει χωριστά την εθελοντική της περικοπή, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το θέμα.
Ωστόσο, υπάρχει μεγάλος βαθμός σκεπτικισμού για το πώς μεμονωμένα μέλη του OPEC θα επιτύχουν αυτές τις περικοπές, σύμφωνα με τον Bob Yawger, διευθυντή ενεργειακών προθεσμιακών συμβάσεων στη Mizuho.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης