Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Φωτοβολταϊκά στη στέγη: Που κολλάει το πρόγραμμα - Τι ζητά η αγορά

Φωτοβολταϊκά στη στέγη: Που κολλάει το πρόγραμμα - Τι ζητά η αγορά
Από τις περίπου 9.400 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα του προγράμματος μόνο 650 δικαιούχοι έχουν προχωρήσει στην ολοκλήρωση του έργου
Τη χορήγηση προκαταβολών προκειμένου να «τρέξει» το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη στέγη» έχει ζητήσει η αγορά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).
Όπως αναφέρουν στο «worldenergynews» παράγοντες του κλάδου των φωτοβολταϊκών, το πρόγραμμα δεν προχωρά καθώς οι συμμετέχοντες οφείλουν να πληρώσουν πρώτα το σύστημα με δικά τους χρήματα και έπειτα να υποβάλλουν τα τιμολόγια για να πάρουν την επιδότηση. «Αλλά πολλοί δεν έχουν όλο το απαιτούμενο ποσό και ζητούν από τις εταιρείες να τους διευκολύνουν έως ότου πάρουν την επιδότηση. Αλλά έχουν όλες οι εταιρείες τη δυνατότητα να κάνουν διευκολύνσεις; Και αν έχουν, πόσες διευκολύνσεις μπορεί να κάνει μια εταιρεία;», αναρωτιέται στέλεχος εταιρείας.
Όπως εξηγεί η ίδια πηγή, εάν αλλάξει το πρόγραμμα ώστε να δίνεται μια προκαταβολή σε όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα το πρόβλημα ρευστότητας θα λυθεί. Από την έναρξη του προγράμματος στις 2 Μαΐου 2023 έως και τις αρχές Νοεμβρίου από τις περίπου 9.400 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα του προγράμματος «Φωτοβολταϊκά στη στέγη» (pvstegi), αλλά μόνο 650 δικαιούχοι έχουν προχωρήσει στην ολοκλήρωση του σχετικού έργου με τη σύνδεση και ηλέκτριση του φωτοβολταϊκού σταθμού τους και στη συνέχεια σε υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών και παραστατικών για την εκταμίευση της χρηματοδότησής τους.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης