Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Έξι μνηστήρες για την έρευνα γεωθερμικού δυναμικού σε τέσσερις περιοχές της Β. Ελλάδας - Λήγει σήμερα ο διαγωνισμός

Έξι μνηστήρες για την έρευνα γεωθερμικού δυναμικού σε τέσσερις περιοχές της Β. Ελλάδας - Λήγει σήμερα ο διαγωνισμός
Οι υποψήφιοι επενδυτές εφόσον τους ανατεθεί το ερευνητικό έργο θα κληθούν να πραγματοποιήσουν ερευνητικές γεωτρήσεις για τον εντοπισμό του κατάλληλου γεωθερμικού δυναμικού
Λήγει σήμερα ο διεθνής διαγωνισμός που έχει προκηρύξει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη μίσθωση του δικαιώματος έρευνας γεωθερμικού δυναμικού σε τέσσερις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες κατ΄αρχήν ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από τουλάχιστον 6 εταιρίες, εκ των οποίων 4 είναι μεγάλοι ελληνικοί ενεργειακοί όμιλοι και 2 εταιρίες από το εξωτερικό.
Οι περιοχές που έχουν προκηρυχθεί είναι το Κεντρικό – Νότιο Τμήμα της Λεκάνης του Στρυμόνα, ο Ακροπόταμος στην Καβάλα, το Δυτικό Τμήμα της Λεκάνης του Δέλτα του Νέστου και η Λεκάνη του Δέλτα του Έβρου.
Ο διαγωνισμός είναι πλειοδοτικός, διενεργείται από το ΥΠΕΝ με βάση το νέο Κανονισμό Γεωθερμικών Εργασιών, που δημοσιεύτηκε το 2021 και η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (πρώην ΙΓΜΕ) που οριοθέτησε τις τέσσερις προς εκμίσθωση περιοχές δημιούργησε data room, από όπου οι ενδιαφερόμενες εταιρίες πήρα τον πληροφοριακό φάκελο, με όλα τα γεωλογικά και γεωθερμικά στοιχεία κάθε περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης