Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Με άνοδο άνω του 2% έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου, στα 82,32 δολάρια το Brent

Με άνοδο άνω του 2% έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου, στα 82,32 δολάρια το Brent
Στα 77,60 δολάρια το αργό WTΙ
Σχετικά Άρθρα
«Στο πράσινο» έκλεισαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τιμές πετρελαίου, με κεκτημένη ταχύτητα από την είδηση της Παρασκευής 17/11 περί πρόσθετων περικοπών από μέλη του ΟΠΕΚ+.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Ριάντ είναι πολύ πιθανό να παρατείνει τη μείωση της παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα ώς την άνοιξη. Το μέτρο, το οποίο προβλέπεται να λήξει στο τέλος του μήνα, αποφασίστηκε το περασμένο καλοκαίρι ως ένα προσωρινό βήμα στο πλαίσιο ευρύτερων περικοπών από το πετρελαϊκό καρτέλ. Αυτή τη στιγμή, η Σαουδική Αραβία παράγει 9 εκατ. βαρέλια την ημέρα, έναντι μέγιστης παραγωγής 12 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
Αξίζει να επισημανθεί πως οι περαιτέρω περικοπές, οι οποίες θα όξυναν τις εντάσεις με τις ΗΠΑ, εξετάζονται από τον ΟΠΕΚ+ ενόψει της συνεδρίασης του στη Βιέννη στις 26 Νοεμβρίου. Ο Οργανισμός έχει ήδη υποσχεθεί συνολικές περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου κατά 5,16 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ή περίπου 5% της ημερήσιας παγκόσμιας ζήτησης, σε μια σειρά από μέτρα που ξεκίνησαν στα τέλη του 2022.
Σε αυτό το πλαίσιο, το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με άνοδο 2,3% στα 77,60 δολάρια το βαρέλι, ενώ πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 2,1% στα 82,32 δολάρια το βαρέλι.
Την περασμένη εβδομάδα, ο «μαύρος χρυσός» απώλεσε συνολικά περίπου το 1% της αξίας του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης