Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άνοδος άνω του 1% στο πετρέλαιο «δια χειρός» ΟΠΕΚ, στα 82,5 δολ. το Brent

Άνοδος άνω του 1% στο πετρέλαιο «δια χειρός» ΟΠΕΚ, στα 82,5 δολ. το Brent
Ισχυρή προβλέπεται η ζήτηση
Σχετικά Άρθρα
Ανοδικά έκλεισαν σήμερα 13/11 οι τιμές πετρελαίου μετά τη «βουτιά» της περασμένης εβδομάδας, καθώς το κλίμα στην αγορά βελτιώθηκε μετά την πρόβλεψη του ΟΠΕΚ για ισχυρή ζήτηση στον «μαύρο χρυσό».
Ο Οργανισμός ανέφερε σε έκθεσή του ότι η αγορά πετρελαίου παραμένει ισχυρή καθώς οι οικονομίες των ΗΠΑ και της Κίνας συνεχίζουν να αναπτύσσονται. Ανέφερε επίσης την αύξηση των κινεζικών εισαγωγών αργού τον Οκτώβριο. Την ίδια στιγμή, κατηγόρησε τους κερδοσκόπους για χειραγώγηση, ότι στοιχηματίζουν ότι οι τιμές θα υποχωρήσουν: «Παρά τα παραπάνω υγιή και υποστηρικτικά θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς, οι τιμές πετρελαίου κινήθηκαν χαμηλότερα τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως λόγω των κερδοσκόπων των χρηματοπιστωτικών αγορών».
Σε αυτό το πλαίσιο, το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με κέρδη 1,34% στα 82,52 δολάρια το βαρέλι, ενώ, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Δεκεμβρίου κατέγραψε άνοδο 1,4%, κλείνοντας στα 78,26 δολάρια το βαρέλι.
Την περασμένη εβδομάδα, WTI και Brent σημείωσαν συνολικές απώλειες άνω του 4%, ενώ, για το σύνολο του Οκτωβρίου, ξεπέρασαν το 10%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης