Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Gazprom: Οι ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να προμηθεύονται ρωσικό αέριο βάσει των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί

Gazprom: Οι ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να προμηθεύονται ρωσικό αέριο βάσει των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί
Όσον αφορά τη νότια και νοτιοανατολική Ευρώπη, το ρωσικό αέριο εξακολουθεί να παρέχεται εκεί βάσει ισχυουσών συμβάσεων. Γι' αυτό, το ρωσικό αέριο εξακολουθεί να βρίσκεται στην ευρωπαϊκή αγορά και όχι σε μικρές ποσότητες, δήλωσε ο Alexey Miller
 Οι ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν δηλώσει επίσημα την άρνησή τους να λαμβάνουν ρωσικό αέριο, συνεχίζουν να το εξάγουν βάσει υφιστάμενων συμβάσεων, δήλωσε το Σάββατο 11 Νοεμβρίου ο διευθύνων σύμβουλος του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom, Alexey Miller.
«Γενικά, όσον αφορά τη νότια και νοτιοανατολική Ευρώπη, το ρωσικό αέριο εξακολουθεί να παρέχεται εκεί βάσει ισχυουσών συμβάσεων.
Γι' αυτό, το ρωσικό αέριο εξακολουθεί να βρίσκεται στην ευρωπαϊκή αγορά και όχι σε μικρές ποσότητες.
Θα ήθελα να τονίσω ότι αυτό εξακολουθεί να υπάρχει παρατηρήθηκε ακόμη και στις χώρες που δηλώνουν ότι δεν έχουν ρωσικό αέριο στις δικές τους αγορές», δήλωσε ο Miller
Η Ρωσία προμηθεύει αέριο μέσω ουκρανικού εδάφους στον κόμβο στο Baumgarten της Αυστρίας, μέσω του οποίου μεταφέρεται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισε να αναζητά τρόπους για να περιορίσει το εισόδημα της Ρωσίας από τις εξαγωγές φυσικού αερίου και πετρελαίου, καθώς και την εξάρτησή της από τα ρωσικά καύσιμα αφότου η χώρα ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
Η απόφαση οδήγησε σε απότομη αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου σε ολόκληρο το μπλοκ και σε ενεργειακή κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης