Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τριπλασιάσθηκε η εισαγωγή ρωσικού LNG στα 6,27 TWh το εννεάμηνο

Τριπλασιάσθηκε η εισαγωγή ρωσικού LNG στα 6,27 TWh το εννεάμηνο

Δραστική μείωση των εισαγωγών από το σημείο εισόδου του Σιδηροκάστρου

Νέες ισορροπίες αναζητεί η εγχώρια αγορά φυσικού αερίου μετά την αποκλιμάκωση της ενεργειακής κρίσης αλλά και εν όψει του κινδύνου να ξεσπάσει μια νέα, ίσως ακόμη μεγαλύτερη κρίση, εάν γενικευτεί το πολεμικό μέτωπο στη Μέση Ανατολή και κλείσουν τα Στενά του Ορμούζ.

Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο, παρά το γεγονός ότι οι ροές δεν διακόπηκαν ποτέ προς την Ελλάδα, οδήγησε σε δραστική μείωση των εισαγωγών από το σημείο εισόδου του Σιδηροκάστρου. Και ενώ οι εισαγωγές ρωσικού αερίου αγωγού μειώθηκαν, αντιθέτως αυξήθηκαν οι εισαγωγές ρωσικού LNG από τη Ρεβυθούσα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2022 το ρωσικό αέριο βρέθηκε στη δεύτερη θέση των εισαγωγών στην ελληνική αγορά, αφού από το Σιδηρόκαστρο εισήχθησαν 29,59 TWh, έναντι 35,37 TWh το 2021 καταγράφοντας μείωση 16,34%. Επίσης στη Ρεβυθούσα εισήχθη ρωσικό LNG 2,03 TWh.
Το ενιάμηνο του 2023 το ρωσικό LNG τριπλασιάστηκε φθάνοντας τις 6,27 TWh. Κάτι το οποίο φαίνεται ότι είναι αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολο της οποίας έχει υπάρξει δραστική αύξηση των εισαγωγών LNG από τη Ρωσία.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης