Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μανιάτης: Η Ευρώπη πρέπει να σταθεί ενεργειακά στα πόδια της – Το φυσικό αέριο ως καύσιμο μετάβασης θα μας πάει στο υδρογόνο

Μανιάτης: Η Ευρώπη πρέπει να σταθεί ενεργειακά στα πόδια της – Το φυσικό αέριο ως καύσιμο μετάβασης θα μας πάει στο υδρογόνο
Όπως τόνισε ο κ. Μανιάτης «η γενική εκτίμηση είναι πως το πράσινο καύσιμο του μέλλοντος θα είναι το υδρογόνο
Η Ευρώπη πρέπει να σταθεί στα πόδια της ενεργειακά και να αντιμετωπίσει τις μελλοντικές προκλήσεις με τις δυνάμεις της, για να μην κληθεί να δει ξανά τα σφάλματα του παρελθόντος, ανέφερε σήμερα ο Γιάννης Μανιάτης π. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου, Southeast Europe Connectivity Forum (SECF), το οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα 1 Νοεμβρίου 2023 στη Θεσσαλονίκη, και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Ελληνικής Εταιρείας Logistics και του Συνδέσμου Εξαγωγέων.
Όπως τόνισε ο κ. Μανιάτης «η γενική εκτίμηση είναι πως το πράσινο καύσιμο του μέλλοντος θα είναι το υδρογόνο και ότι το φυσικό αέριο είναι το καύσιμο μετάβασης για τους στόχους του 2050, ενώ θα πρέπει να δούμε πώς θα αποφασιστούν οι πολιτικές που θα έχουν να κάνουν με τους αγωγούς μεταφοράς».
Για την επίτευξη του στόχου, επεσήμανε ο π. Υπουργός ότι πρέπει όλοι αντιληφθούμε την αξία της συνεργασίας. Χαρακτηριστικά, ο κ. Μανιάτης τόνισε πως «στην ενέργεια ισχύει ο "κανόνας της δεκαετίας", δηλαδή αυτό που σχεδιάζουμε σήμερα θα το δούμε μπροστά μας σε 10 χρόνια, οπότε χρειάζεται να επιδειχθεί πολύ μεγάλη προσοχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης