Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Βόμβα από Αργεντινή: Απαγορεύει τις εξαγωγές πετρελαίου, λόγω σοβαρών ελλείψεων - Τρόμος για πραγματικό σοκ στην προσφορά

Βόμβα από Αργεντινή: Απαγορεύει τις εξαγωγές πετρελαίου, λόγω σοβαρών ελλείψεων -  Τρόμος για πραγματικό σοκ στην προσφορά
«Το πετρέλαιο της Αργεντινής ανήκει πρώτα στους Αργεντινούς», δήλωσε ο Sergio Massa
Προβληματισμό για τη διεθνή προσφορά «μαύρου χρυσού» προκαλεί η απόφαση της Αργεντινής να σταματήσεις τις εξαγωγές.
Oι παραγωγοί πετρελαίου της Αργεντινής δεν θα πραγματοποιούν εξαγωγές εκτός εάν αυξήσουν τις εγχώριες προμήθειες καυσίμων για να αντιμετωπίστουν οι  ελλείψεις στη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και υποψήφιος για την προεδρία Sergio Massa, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023.
«Εάν το ζήτημα με την προμήθεια καυσίμων δεν επιλυθεί μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης (31/10), οι εταιρείες δεν θα μπορούν να στείλουν εξαγωγικά πλοία από την Τετάρτη (1/11)», δήλωσε ο Massa σε δημοσιογράφους στην επαρχία Τουκουμάν.
«Το πετρέλαιο της Αργεντινής ανήκει πρώτα στους Αργεντινούς».
luciano on Alphacast: "Argentina Oil & Gas. YPF vs VIST"
Ο Massa πρόσθεσε ότι ορισμένες εταιρείες έχουν δεσμέυσει τις προμήθειες καυσίμων σε προθεσμιακά συμβόλαια ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να υποτιμήσει την επίσημη συναλλαγματική ισοτιμία (του πέσο) μετά τις προεδρικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας.
Τα σχόλια έρχονται εν μέσω ελλείψεων καυσίμων που έχουν προκαλέσει μεγάλες ουρές στα βενζινάδικα, καθώς η έλλειψη συναλλαγματικών αποθεμάτων σε δολάρια καθηλώνει τα τάνκερ στη θάλασσα.
Οι παραγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου της Αργεντινής σε κοινή δήλωση το Σάββατο (18/10) επισήμαναν ότι οι ελλείψεις καυσίμων θα «ομαλοποιηθούν» τις επόμενες ημέρες.
Η Αργεντινή δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι εισαγάγει 10 παρτίδες καυσίμων με δεξαμενόπλοια τις επόμενες ημέρες προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις μετά την απότομη αύξηση της ζήτησης, καθώς και σχεδιάζει να αυξήσει την ικανότητα διύλισης.
Η Αργεντινή παράγει το μεγαλύτερο μέρος των καυσίμων που χρησιμοποιεί στην εγχώρια αγορά, αλλά εξακολουθεί να είναι καθαρός εισαγωγέας φυσικού αερίου.
Rogue Trader Skirts US Sanctions to Buy Venezuela Maduro Oil - Bloomberg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης