Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Mytilineos: Σχεδιάζει την επέκταση της διεθνούς εμπορίας φυσικού αερίου σε όλη την Ευρώπη

Mytilineos: Σχεδιάζει την επέκταση της διεθνούς εμπορίας φυσικού αερίου σε όλη την Ευρώπη

Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της εταιρίας σε έργα ΑΠΕ στην Ελλάδα και το εξωτερικό ανέρχεται σε 626 MW και η ενέργεια που παρήχθη από αυτά στο εννεάμηνο του 2023 ανήλθε σε 725 GWhs

Με οδηγό τον κλάδο της ενέργειας η «Μυτιληναίος» κατέγραψε ιστορική επίδοση σε ότι αφορά την κερδοφορία το τρίτο τρίμηνο του 2023 παρά τις σημαντικά χαμηλότερες ενεργειακές τιμές σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από το σύνολο του κύκλου εργασιών της «Μυτιληναίος», που για το εννεάμηνο του 2023 ανήλθε σε 4.088 εκατ. ευρώ, το 81% δηλαδή τα 3.304 εκατ ευρώ προήλθαν από τον τομέα της ενέργειας ο οποίος μάλιστα κατέγραψε EBIDTA ύψους 532 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 56% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2022 που ήταν 341 εκατ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί εξάλλου ότι ο κύκλος εργασιών του ενεργειακού τομέα της Μυτιληναίος ήταν μειωμένος κατά 13% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022 λόγω της πτώσης των τιμών του ηλεκτρισμού και του φυσικού αερίου.

Σημαντικό ρόλο στις θετικές εξελίξεις για τον ενεργειακό τομέα της εταιρίας έπαιξε τόσο η αύξηση της παραγωγής ηλεκτρισμού λόγω της λειτουργίας της νέας μονάδας φυσικού αερίου στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας (H-CLASS 826 MW) ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες όταν η ζήτηση ηλεκτρισμού ήταν αυξημένη, όσο και η ενισχυμένη παρουσία στην εμπορία φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης