Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΔΕΗ: Η ENEL Ρουμανίας κλείνει, το νέο business plan έρχεται

ΔΕΗ: Η ENEL Ρουμανίας κλείνει, το νέο business plan έρχεται
Tα επόμενα βήματα θα ξεδιπλώσει ο Γιώργος Στάσσης κατά την παρουσίαση στους επενδυτές του νέου επενδυτικού πλάνου της επιχείρησης στο Investor Day του Λονδίνου που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Νοέμβριο και το αργότερο εντός του Δεκεμβρίου
Ζήτημα ημερών αν όχι και ωρών, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, είναι η υπογραφή της τελικής συμφωνίας για την εξαγορά του χαρτοφυλακίου της Enel στη Ρουμανία, που δρομολογήθηκε από τον περασμένο Νοέμβριο με τις αποκλειστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο εταιρειών, οι οποίες κατέληξαν στην υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας στις 9 Μαρτίου 2023. Στελέχη της ΔΕΗ βρίσκονται ήδη στο Βουκουρέστι για να προετοιμάσουν τις υπογραφές, οι οποίες σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα γίνουν εξ αποστάσεως (ηλεκτρονικά).

Με την οριστική συμφωνία ελέγχου του πλήρους χαρτοφυλακίου της Enel Romania στα χέρια και πιθανότατα και μια κατ αρχήν συμφωνία για το δίκτυο της Κωτσόβολος, το οποίο η ΔΕΗ διαπραγματεύεται κατ αποκλειστικότητα με τους βρετανούς μετόχους της Currys, ο επικεφαλής της επιχείρησης Γιώργος Στάσσης θα επισφραγίσει το ισχυρό αποτύπωμά του στη μέχρι τώρα θητεία του στη ΔΕΗ. Σε τίποτα σήμερα η ΔΕΗ δεν θυμίζει την υπό σχεδόν χρεοκοπημένη επιχείρηση που παρέλαβε το 2019 . Δεν έχει καταφέρει απλώς να την εξυγιάνει αλλά και να ενισχύσει την θέση της εντός και εκτός της χώρας και να τη μετατρέψει σε μια σύγχρονη ενεργειακή επιχείρηση κοινής ωφέλειας , οδηγό της ενεργειακής μετάβασης της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης