Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Φοβάται έκρηξη των τιμών φυσικού αερίου η Κομισιόν - Εξετάζει παράταση του πλαφόν

Φοβάται έκρηξη των τιμών φυσικού αερίου η Κομισιόν - Εξετάζει παράταση του πλαφόν
Η πρόταση θα παρουσιαστεί επίσημα σε ένα μήνα, το Νοέμβριο.
Σχετικά Άρθρα
Η Κομισιόν εξετάζει το ενδεχόμενο να παρατείνει την εφαρμογή της επιβολής πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, το οποίο υιοθετήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, λόγω των ανησυχιών ότι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και το σαμποτάζ ενός αγωγού στη Βαλτική ενδέχεται να οδηγήσουν σε αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου ξανά φέτος τον χειμώνα.
Αυτό αναφέρει η εφημερίδα Financial Times, παραπέμποντας σε ευρωπαίους διπλωμάτες με γνώση των σχετικών εγγράφων της Κομισιόν.
Στο έγγραφό της η Κομισιόν επισημαίνει ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις για αρνητικές συνέπειες» από τότε που τέθηκε σε ισχύ το μέτρο και ότι οι τιμές του φυσικού αερίου είναι τώρα σχεδόν κατά 90% χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι.
Ανώτεροι διπλωμάτες και αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωσαν στην εφημερίδα ότι η πτώση των τιμών του φυσικού αερίου και η υψηλή πλήρωση των ευρωπαϊκών αποθηκευτικών χώρων μπορεί να μην αρκούν για να αντισταθμίσουν τις ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο της σύγκρουσης ή  των πιθανών πράξεων δολιοφθοράς στις υποδομές φυσικού αερίου.
Η πρόταση της Κομισιόν περιλαμβάνει επίσης την παράταση της ειδικής νομοθεσίας έκτακτης ανάγκης που επέτρεπε στα κράτη μέλη να επιταχύνουν την αδειοδότηση αιολικών πάρκων και πάρκων ηλιακής ενέργειας, ανέφερει η εφημερίδα. 
Η Κομισιόν θα παρουσιάσει την πρότασή της σχετικά με την παράταση των μέτρων τον Νοέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης