Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Έγκριση 400 εκατ. ευρώ από Ευρωπαϊκούς πόρους για 650 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία και υδρογόνου

Έγκριση 400 εκατ. ευρώ από Ευρωπαϊκούς πόρους για 650 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία και υδρογόνου

Προχωρεί η μελέτη για τον καθορισμό του μείγματος της δεύτερης μεγάλης προμήθειας νέων οχημάτων

Περί τα 400 εκατ. ευρώ κινείται η χρηματοδότηση που έχει εγκριθεί από ευρωπαϊκούς πόρους για τον δεύτερο γύρο της μεγάλης προμήθειας νέων πιο «πράσινων» λεωφορείων για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Με τις υποδομές φόρτισης, να αποτελούν πια το μεγάλο στοίχημα για την κυκλοφορία των πρώτων 250 ηλεκτρικών λεωφορείων στους δρόμους ως τα τέλη Απριλίου 2024, η επόμενη φουρνιά επιπλέον 650 «πράσινων» οχημάτων θα αποτελείται κυρίως από ηλεκτροκίνητα, αλλά και από λεωφορεία υδρογόνου.


Επί του παρόντος, προχωρά από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η μελέτη που ξεκίνησε στην αρχή του φθινοπώρου για τον καθορισμό του μείγματος της δεύτερης μεγάλης προμήθειας νέων οχημάτων. Καθοριστικό παράγοντα αποτελεί η χρηματοδότηση, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επενδύει μόνο σε οχήματα μηδενικών ρύπων, δηλαδή ηλεκτρικά και υδρογόνου.

Δεδομένου ότι η χώρα μας με την ολοκλήρωση του πρώτου μεγάλου διαγωνισμού για 650 λεωφορεία, ο οποίος βαδίζει προς τη γραμμή του τερματισμού, θα αποκτήσει τα πρώτα της ηλεκτροκίνητα οχήματα, στοχεύει να πατήσει σε αυτή την εμπειρία για τη σύνθεση και της δεύτερης προμήθειας. Αυτό σημαίνει ότι κατά κύριο λόγο θα στραφεί στην ηλεκτροκίνηση, ώστε να αξιοποιήσει τόσο την εμπειρία όσο και τις υποδομές που αναπτύσσονται στα αμαξοστάσια Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης