Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στάσιμες οι τιμές πετρελαίου, παραμένει κάτω από 90 δολάρια το Brent

Στάσιμες οι τιμές πετρελαίου, παραμένει κάτω από 90 δολάρια το Brent
Στα 89,90 δολάρια έκλεισε το συμβόλαιο Δεκεμβρίου
Σχετικά Άρθρα
Ελάχιστες μεταβολές κατέγραψαν σήμερα 17/10 οι τιμές πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές βρίσκονται μεταξύ ανάμεικτων μηνυμάτων για την παγκόσμια προσφορά.
Συγκεκριμένα, η διεθνής κοινότητα έχει στραμμένο το βλέμμα της στην πολεμική σύγκρουση Χαμάς-Ισραήλ και τον ενδεχόμενο -μεταξύ πολλών άλλων- αντίκτυπο που θα έχει στην προσφορά «μαύρου χρυσού», αν επεκταθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή.
Την ίδια στιγμή, υπάρχουν σημάδια επικείμενης αύξησης της προσφοράς. Για παράδειγμα, οι ΗΠΑ αναμένεται να χαλαρώσουν τις κυρώσεις στη Βενεζουέλα, ενώ, την ίδια στιγμή, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας αναφέρει ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ+ στην επόμενη συνεδρίασή τους, θα εξετάσουν πιθανές αυξήσεις στην παραγωγή από τις αρχές του 2024 αν το παγκόσμιο πετρελαϊκό έλλειμμα αυξηθεί.
Σε αυτό το πλαίσιο, το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) έκλεισε με άνοδο 25 cents στα 89,90 δολάρια το βαρέλι, ενώ, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Νοεμβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) παρέμεινε αμετάβλητο -σε ημερήσια σύγκριση- στα 86,66 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, WTI και Brent κατέγραψαν άνοδο 5,9% και 7,5% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης