Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Εξετάζεται θεσμοθέτηση κυμαινομένου τιμολογίου με ρήτρα αναπροσαρμογής - Σύσκεψη ΥΠΕΝ, ΔΕΗ, ΡΑΑΕΥ

Εξετάζεται θεσμοθέτηση κυμαινομένου τιμολογίου με ρήτρα αναπροσαρμογής - Σύσκεψη ΥΠΕΝ, ΔΕΗ, ΡΑΑΕΥ

Πρόθεση του υπουργείου είναι να νομοθετήσει ένα κυμαινόμενο τιμολόγιο που θα ισχύει για το σύνολο των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας και στο οποίο θα μεταπέσουν οι καταναλωτές που δεν έχουν υπογράψει συμβόλαια προμήθειας

Μια ακόμη σύσκεψη με την ηγεσία της ΔΕΗ και της ΡΑΑΕΥ προγραμματίζει για την ερχόμενη Πέμπτη (19/10) ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης με κύριο αντικείμενο τα νέα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας που θα ισχύσουν από την αρχή του 2024.


Πρόθεση του υπουργείου είναι να νομοθετήσει ένα κυμαινόμενο τιμολόγιο που θα ισχύει για το σύνολο των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας και στο οποίο θα μεταπέσουν οι καταναλωτές που δεν έχουν υπογράψει συμβόλαια προμήθειας. Παράλληλα ο κ. Σκυλακάκης αναζητεί τρόπο αντιμετώπισης μιας πιθανής αναζωπύρωσης της ενεργειακής κρίσης που ενδεχομένως να τροφοδοτηθεί από το δεύτερο μέτωπο της Μέσης Ανατολής.

Η συνάντηση της Πέμπτης είναι η δεύτερη που συγκαλεί ο υπουργός για το ίδιο θέμα, με τους ίδιους συμμετέχοντες και χωρίς να το έχει συζητήσει με την υπόλοιπη αγορά, δηλαδή με τους ιδιώτες προμηθευτές ρεύματος. Μάλιστα ο ΕΣΠΕΝ, ο σύνδεσμος των ιδιωτών προμηθευτών θορυβημένος έχει ήδη αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας ενώ έχει υπάρξει και επικοινωνία με την αρμόδια υφυπουργό Αλεξάνδρα Σδούκου.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης