Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οι προβλέψεις ΑΔΜΗΕ για την αύξηση της ζήτησης - Τι αναφέρει για την αποθήκευση

Οι προβλέψεις ΑΔΜΗΕ για την αύξηση της ζήτησης - Τι αναφέρει για την αποθήκευση
Η ανάπτυξη της διεσπαρμένης παραγωγής, ιδίως των φωτοβολταϊκών που συνδέονται απευθείας στη Χ.Τ. και Μ.Τ., έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται το φορτίο συστήματος
Αύξηση της συνολικής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας προβλέπει για τα επόμενα χρόνια ο ΑΔΜΗΕ αν και η κατακόρυφη άνοδος της λεγόμενης διαπερασμένης παραγωγής, δηλαδή της παραγωγής από σταθμούς ΑΠΕ αλλάζει τα δεδομένα του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας που διαχειρίζεται η εταιρία και καθιστά αναγκαίες τόσο τις διασυνδέσεις όσο και την εγκατάσταση συστημάτων αποθήκευσης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η συνολική ζήτηση το 2022 ήταν περίπου 52 TWh, το φορτίο του συστήματος, δηλαδή η ενέργεια που διαχειρίζεται ο ΑΔΜΗΕ ανήλθε σε 40 TWh, καταγράφοντας συνεχή πτωτική πορεία από το 2008 και μετά. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΑΔΜΗΕ, στο Δεκαετές Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του για την περίοδο 2024-2033, η ανάπτυξη της διεσπαρμένης παραγωγής, ιδίως των φωτοβολταϊκών που συνδέονται απευθείας στη Χ.Τ. και Μ.Τ., έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται το φορτίο συστήματος.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης