Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Έκρηξη +6% στο WTI λόγω Ισραήλ, στα 87,69 δολάρια ανά βαρέλι

Πετρέλαιο: Έκρηξη +6% στο WTI λόγω Ισραήλ, στα 87,69 δολάρια ανά βαρέλι
Το Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 4,89 δολάρια ή 5,7% στα 90,89 δολάρια ανά βαρέλι στο ICE στο Λονδίνο
Άνοδο σημείωσαν τα futures του πετρελάιου λόγω έντασης του γεωπολιτικού κινδύνου, που πυροδότησε η επέμβαση του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας...
Σε αυτό το κλίμα το αργό πετρέλαιο WTI και συγκεκριμένα το συμβόλαιο παραδόσεως Νοεμβρίου κέρδισε 4,78 δολάρια ή 5,8% στα 87,69 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σε επίπεδο εβδομάδας σημείωσε άνοδο 5,9%.
Παράλληλα, το Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 4,89 δολάρια ή 5,7% στα 90,89 δολάρια ανά βαρέλι στο ICE στο Λονδίνο.
Σε επίπεδο εβδομάδας κατέγραψε «άλμα» 7,5%.
Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν την Παρασκευή «χάρη στους αυξανόμενους γεωπολιτικούς κινδύνους», δήλωσε στο MarketWatch ο Lukman Otunuga, διευθυντής ανάλυσης αγοράς στην FXTM.
«Η κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, όπου βρίσκεται σχεδόν το ένα τρίτο της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου, ώθησε τις τιμές σε ανοδική πορεία, ενώ οι κυρώσεις των ΗΠΑ επίσης ενίσχυσαν την ανοδική τάση», είπε.
«Οι ανησυχίες για τον εφοδιασμό παραμένουν έντονες εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για την εξάπλωση της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στην περιοχή, με αποτέλεσμα σημαντικές διαταραχές σε μια ήδη στενή αγορά» δήλωσε ο Otunuga.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης