Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στο Λονδίνο ο Γιώργος Περιστέρης για την πώληση της Τέρνα Ενεργειακής - Αυξάνονται οι πιέσεις για το τίμημα

Στο Λονδίνο ο Γιώργος Περιστέρης για την πώληση της Τέρνα Ενεργειακής - Αυξάνονται οι πιέσεις για το τίμημα
Ο επικεφαλής της ΓΕΚ Τέρνα θα επιδιώξει ένα σκληρό παζάρι την ώρα που οι κεφαλαιοποιήσεις των ΑΠΕ ανακάμπτουν αλλά οι πιέσεις για ένα deal είναι μεγάλες
Σχετικά Άρθρα
Στο Λονδίνο βρίσκεται ο κ.Γιώργος Περιστέρης με το επιτελείο του με στόχο να εξετάσει και να αναζητήσει μια συμφωνία για μεταβίβαση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής.
Όπως είναι γνωστό το deal με την First Sentier μπλόκαρε, καθώς η περίοδος του Φθινοπώρου χαρακτηρίστηκε από μια απομείωση των κεφαλαιοποιήσεων των εταιριών του κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών διεθνώς. Οι κεφαλαιοποιήσεις όπως έχει επανελειμμένα αναλυσει το WEN υποχώρησαν σημαντικά και μόλις πρόσφατα δείχνουν να ανακάμπτουν όπως συμβαίνει με τις μεγαλύτερες του κλάδου διεθνώς, όπως είναι η NEXTERA και η Orsted.

To ερώτημα είναι σε ποιά τιμή μπορεί τώρα να πουλήσει ο κ. Περιστέρης την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή σε σχέση με τα 22 και 23 ευρώ που επί μήνες συζητιόταν και γραφόταν πριν το καλοκαίρι. Η αγορά μιλά για ένα νούμερο της τάξης των 17 -17,5 ευρώ ανά μετοχή, περί τα  2 δισ ευρώ,  που υπήρξε η αρχική βάση διαπραγμάτευσης.
Για τον επικεφαλής της ΓΕΚ Τέρνα που κατά πολλούς έχει καταστεί ο νέος εθνικός προμηθευτής στον τομέα των έργων, δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις, στον βαθμό μάλιστα που η ανάληψη σειράς μεγάλων έργων, έχουν επιφορτίσει τον ομιλό του με σειρά υποχρέωσεων, ενώ η έκθεσή του σε δάνεια είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης