Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τα 3 projects δέσμευσης άνθρακα που θα λάβουν προτεραιότητα στήριξης - Στα 6 δισ. ευρώ το όφελος για τη βιομηχανία

Τα 3 projects δέσμευσης άνθρακα που θα λάβουν προτεραιότητα στήριξης - Στα 6 δισ. ευρώ το όφελος για τη βιομηχανία
Σύμφωνα με μελέτη της ΕΔΕΥΕΠ το όφελος που θα αποκομίσει η εγχώρια βιομηχανία, από την ανάπτυξη υπόγειων ή και υποθαλάσσιων ταμιευτήρων αποθήκευσης άνθρακα μπορεί να ξεπεράσει σε βάθος ετών τα 6 δισ. ευρώ
Στην στήριξη επενδύσεων για δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα, αναφέρθηκε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση με τον πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλο για το ενεργειακό κόστος που έλαβε χώρα χθες στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου. Τρία μεγάλα projects στην τεχνολογία της δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα (CCUS) τρέχουν στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή από μεγάλους ενεργειακούς Ομίλους της χώρας, ενώ σύμφωνα με μελέτη της ΕΔΕΥΕΠ το όφελος που θα αποκομίσει η εγχώρια βιομηχανία, από την ανάπτυξη υπόγειων ή και υποθαλάσσιων ταμιευτήρων αποθήκευσης άνθρακα μπορεί να ξεπεράσει σε βάθος ετών τα 6 δισ. ευρώ.
Υποσχόμενες περιοχές με μεγάλους γεωπολιτικούς σχηματισμούς κατάλληλους για απορρόφηση CO2, έχουν εντοπιστεί στις περιοχές Πενταλόφου, Επταχωρίου και Τσοτυλίου της Δυτικής Μακεδονίας, σε βάθος μεγαλύτερο των 850 μέτρων, σύμφωνα με τις ερευνητικές εργασίες του ευρωπαϊκού προγράμματος “Stategy CCUS” στο οποίο ένας από τους εταίρους ήταν και το Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης. Σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα της ΕΔΕΥΕΠ κατάλληλοι σχηματισμοί για την αποθήκευση CO2 εντοπίζονται και στη Λεκάνη Φλώρινας, στη Δυτική Θεσσαλονίκη και στις Βασάλτες Βόλου.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης