Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Απώλειες στο πετρέλαιο μετά το «άλμα», στα 87,65 δολάρια το Brent

Απώλειες στο πετρέλαιο μετά το «άλμα», στα 87,65 δολάρια το Brent
Δεν συνεχίστηκε το «ράλι» στο πετρέλαιο
Σχετικά Άρθρα
Μόλις μία ημέρα διήρκησε το «ράλι» άνω του 4% στις τιμές πετρελαίου εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων, καθώς, ταυτόχρονα με τις ανησυχίες για την προσφορά που ενισχύουν τις τιμές, φουντώνει και η αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία (που επιδρά αρνητικά στις προσδοκίες για τη ζήτηση).
Σε αυτό το πλαίσιο, το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) έκλεισε με πτώση 0,6% στο Λονδίνο, στα 87,65 δολάρια το βαρέλι. Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στη Νέα Υόρκη, το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Νοεμβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) υποχώρησε 0,5% και έκλεισε στα 85,97 δολάρια το βαρέλι.
«Για να έχει αυτή η σύγκρουση μόνιμο και ουσιαστικό αντίκτυπο στις αγορές πετρελαίου, πρέπει να υπάρξει συνεχής μείωση της προσφοράς πετρελαίου ή των μεταφορών», ανέφερε σχετικά σε σχόλιό του ο Vivek Dhar, διευθυντής έρευνας εξόρυξης και ενεργειακών εμπορευμάτων της Commonwealth Bank. «Διαφορετικά, και όπως έχει δείξει η ιστορία, η θετική αντίδραση της τιμής του πετρελαίου τείνει να είναι προσωρινή και εύκολα να ξεπεραστεί από άλλες δυνάμεις της αγοράς», έγραψε.
Η σύγκρουση δεν θέτει άμεσα σε κίνδυνο καμία σημαντική πηγή προμήθειας πετρελαίου, πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης