Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ζητούν να αποφύγουν το ψαλίδι στις ταρίφες τα μικρά φωτοβολταϊκά - Νομοθετική ρύθμιση το αίτημα

Ζητούν να αποφύγουν το ψαλίδι στις ταρίφες τα μικρά φωτοβολταϊκά - Νομοθετική ρύθμιση το αίτημα
Η ΠΟΣΠΗΕΦ ζητά άμεσα νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε να διατηρηθούν οι τιμές αναφοράς μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2024 ακόμα και αν γίνει στο μεσοδιάστημα νέος διαγωνισμός
Εντείνεται ο φόβος για το “ψαλίδι» στις ταρίφες των μικρών φωτοβολταϊκών από τα 65,73 ευρώ ανά μεγαβατώρα (€/MWh) στα 60,17 €/MWh για όσα έργα δεν θα έχουν υλοποιηθεί. Μάλιστα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών, ΠΟΣΠΗΕΦ στην οποία συσπειρώνονται οι ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών έργων έως 500 kW (κιλοβάτ) συζήτησαν το πρόβλημα σε συνάντηση που είχαν προ ημερών με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αριστοτέλη Αϊβαλιώτη. Το ζήτημα αφορά και τις ενεργειακές κοινότητες έως 1 MW (μεγαβάτ).
Ουσιαστικά πρόκειται για τα έργα που κατοχυρώνουν ταρίφες εκτός διαγωνισμών. Σήμερα αποζημιώνονται με 65,73 €/MWh, τιμή η οποία προκύπτει από μια φόρμουλα υπολογισμού που λαμβάνει υπόψη τον μέσο όρο των τριών πιο πρόσφατων διαγωνισμών για μικρά φωτοβολταϊκά, εξαιρουμένου όμως του τελευταίου διαγωνισμού. Με δεδομένο ότι επίκειται νέος διαγωνισμός, πιθανώς έως το τέλος του έτους, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει στον υπολογισμό θα συμπεριληφθεί και ο τελευταίος διαγωνισμός ο οποίος είχε εξαιρεθεί και στον οποίο οι ταρίφες ήταν πολύ χαμηλές (θα εξαιρεθεί από τον υπολογισμό η ταρίφα του νέου διαγωνισμού) με συνέπεια το ποσό αποζημίωσης να περιοριστεί στα 60,17 €/MWh.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης